Przepis na zapiekaną zupę grzybową
r e k l a m a
Partnerzy portalu

Przepis na zapiekaną zupę grzybową

17.10.2020autor: Natalia Marciniak-Musiał

Puść wodzę fantazji i gotuj jesienne zupy! Dziś przedstawiamy przepis na zapiekaną zupę grzybową. Życzymy smacznego.

Zupa grzybowa zapiekana

Składniki:
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki masła klarowanego
  • 300 g grzybów leśnych
  • świeży tymianek
  • sól
  • pieprz
  • 250 ml mleka
  • 200 ml śmietany 36%
  • 4 jajka
  • ser mozzarella starty na małych oczkach
  • tłuszcz do wysmarowania naczynek
 
Wykonanie:

r e k l a m a
Cebulę posiekać w kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę, zeszklić razem na maśle klarowanym. Grzyby obrać, pokroić i obgotować w osolonej wodzie. Odcedzić i dodać do cebuli i czosnku, chwilę dusić. Mleko połączyć ze śmietanką, jajkami, solą i pieprzem. Dodać grzyby. Naczynia do zapiekania posmarować tłuszczem, wlać porcję masy i posypać startym serem. Piec około 30 minut w temperaturze 180°C.
.



Życzymy Smacznego
autor Natalia Marciniak-Musiał

Natalia Marciniak-Musiał

dziennikarka strony internetowej Tygodnika Poradnika Rolniczego

dziennikarka strony internetowej Tygodnika Poradnika Rolniczego

przeczytaj inne artykuły tego autora
r e k l a m a
r e k l a m a

Przeczytaj także

Przepis na klopsiki pieczone z soczewicy

Dziś przedstawiamy przepis na przepyszne klopsiki pieczone z soczewicy idealnie pasujące na jesienne obiady.

czytaj więcej

Przepis na zupę dyniową z powidłami śliwkowymi i chlebem

Puść wodzę fantazji i gotuj jesienne zupy! Dziś przedstawiamy przepis na zupę dyniową z powidłami śliwkowymi i chlebem. Życzymy smacznego.

czytaj więcej

Poznajemy kuchnię żydowską – przepis na gefilte fisz, czyli rybę po żydowsku

Dziś proponujemy państwu przewodnik po kuchni żydowskiej, dlatego też prezentujemy przepis na przepyszne gefilte fisz, czyli rybę po żydowsku. Życzymy Smacznego.

czytaj więcej

Najważniejsze tematy

r e k l a m a
Pytania i regulaminy
Kategorie
Produkty Agrarsklep
Przydatne linki
Social Media

Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o., ul. Metalowa 5, 60-118 Poznań. Akta rejestrowe przechowywane w Sądzie Rejonowym Poznań - Nowe Miasto i Wilda w Poznaniu, VIII Wydziale Gospodarczym, KRS 0000101146, NIP 7780164903, REGON 630175513, kapitał zakładowy: 1.000.000 PLN.

Wszystkie prezentowane w ramach niniejszego portalu treści są własnością Polskiego Wydawnictwa Rolniczego Sp. z o.o., są zastrzeżone i chronione prawem autorskim, kopiowanie i dalsze rozpowszechnianie treści jest zabronione. (art. 25 ust. 1 pkt 1b ustawy z 4 lutego 1994 roku o prawie autorskim i prawach pokrewnych)