r e k l a m a
Partnerzy portalu
Strona główna>Wieś i Rodzina>Poznajemy kuchnię żydowską – przepis na gefilte fisz, czyli rybę po żydowsku
Poznajemy kuchnię żydowską – przepis na gefilte fisz, czyli rybę po żydowsku
11.10.2020autor: Natalia Marciniak-Musiał
Dziś proponujemy państwu przewodnik po kuchni żydowskiej, dlatego też prezentujemy przepis na przepyszne gefilte fisz, czyli rybę po żydowsku. Życzymy Smacznego.
Gefilte fisz, czyli ryba po żydowsku
Składniki:
- 1 kg ryby słodkowodnej,
- 3 cebule,
- 1/2 szklanki mąki macowej (albo macy drobno zmielonej),
- 3 ubite jajka,
- 1 łyżeczka pieprzu,
- 4 łyżeczki soli,
- 4 łyżki cukru.
Składniki na wywar:
- 3 marchewki
- 1 seler
- 1 pasternak
- 1 pokrojona cebula
- 1 łyżeczka soli
- 1/4 łyżeczki pieprzu
- 2 łyżki cukru
- 2 łyżki żelatyny
Wykonanie:
r e k l a m a
Życzymy Smacznego
Natalia Marciniak-Musiał
dziennikarka strony internetowej Tygodnika Poradnika Rolniczego
dziennikarka strony internetowej Tygodnika Poradnika Rolniczego
Masz pytania?
Zadaj pytanie redakcjir e k l a m a
r e k l a m a
Najważniejsze tematy
r e k l a m a