r e k l a m a
r e k l a m a
Partnerzy portalu
Poznajemy kuchnię żydowską – przepis na hamantasze, czyli uszy Hamana
09.10.2020autor: Natalia Marciniak-Musiał
Dziś proponujemy państwu przewodnik po kuchni żydowskiej, dlatego też prezentujemy przepis na przepyszne hamantasze, czyli uszy Hamana. Życzymy smacznego.
Hamantasze, czyli uszy Hamana
Składniki na ciasto:
- 1 kostka masła
- 180 g cukru
- 4 łyżki mleka
- 2 jajka
- 200 g mielonych migdałów
- 250 g mąki
Składniki na nadzienie:
- 1 szklanka zmielonego maku
- 1/2 szklanki mleka
- 70 g rodzynek
- 4 łyżki cukru
- 2 łyżki płynnego miodu
- skórka starta z jednej cytryny
Wykonanie:
Życzymy Smacznego
Natalia Marciniak-Musiał
dziennikarka strony internetowej Tygodnika Poradnika Rolniczego
dziennikarka strony internetowej Tygodnika Poradnika Rolniczego
Masz pytania?
Zadaj pytanie redakcjir e k l a m a
r e k l a m a
Najważniejsze tematy
r e k l a m a