Przepisy - portal agrarlex.pl}
r e k l a m a
Partnerzy portalu

Przepisy

Przepisy

Przepisy na jesień - Pączki ziemniaczane z grzybami

Grzyby leśne to prawdziwy skarb jesieni, o ogromnym potencjale kulinarnym. Oferują nie tylko wyjątkowy smak i aromat, ale także mnóstwo wartości odżywczych. Od lat są nieodłącznym elementem polskiej kuchni, obecnym zarówno w starych, jak i współczesnych recepturach. Zapraszamy na porcję grzybowych inspiracji.

czytaj więcej
Przepisy

Przepisy na jesień - Zupa myśliwska z grzybami

Grzyby leśne to prawdziwy skarb jesieni, o ogromnym potencjale kulinarnym. Oferują nie tylko wyjątkowy smak i aromat, ale także mnóstwo wartości odżywczych. Od lat są nieodłącznym elementem polskiej kuchni, obecnym zarówno w starych, jak i współczesnych recepturach. Zapraszamy na porcję grzybowych inspiracji.

czytaj więcej
Przepisy

Przepisy na jesień - risotto z borowikami

Grzyby leśne to prawdziwy skarb jesieni, o ogromnym potencjale kulinarnym. Oferują nie tylko wyjątkowy smak i aromat, ale także mnóstwo wartości odżywczych. Od lat są nieodłącznym elementem polskiej kuchni, obecnym zarówno w starych, jak i współczesnych recepturach. Zapraszamy na porcję grzybowych inspiracji. W części drugiej przepis na risotto z borowikami. 

czytaj więcej
Przepisy

Przepisy na jesień - tarta z kurkami

Grzyby leśne to prawdziwy skarb jesieni, o ogromnym potencjale kulinarnym. Oferują nie tylko wyjątkowy smak i aromat, ale także mnóstwo wartości odżywczych. Od lat są nieodłącznym elementem polskiej kuchni, obecnym zarówno w starych, jak i współczesnych recepturach. Zapraszamy na porcję grzybowych inspiracji. W części pierwszej przepis na tartę z kurkami.

czytaj więcej
Przepisy

Gospodynie z sercem do gotowania

Oczkiem w głowie gospodyń z KGW Grupa dla Rybna Wielkiego (gm. Kiszkowo, pow. gnieźnieński) są stare przepisy, które starają się udoskonalać oraz produkt regionalny. Największą radość sprawia im wspólna praca w kuchni oraz udział w konkursach kulinarnych. Były wielokrotnie wyróżniane i nagradzane, na szczeblu gminnym oraz ogólnopolskim.

czytaj więcej
Przepisy

Przetwory z cukinii, papryki i pomidorów w słoikach [PRZEPISY]

Latem warto pomyśleć o tym, by choć część bogactwa owoców i warzyw zachować na zimę. Podpowiadamy kilka przepisów na pyszne przetwory z warzyw: gruzińska adżika, cukinia bez octu, marchewka w sosie słodko-kwaśnym i sałatka z pomidorów. Wypróbuj je!

czytaj więcej
r e k l a m a
Przepisy

Olej rzepakowy w letniej odsłonie

Lato to czas, który nierozerwalnie kojarzy się z odpoczynkiem, piknikami, wakacjami i piękną pogodą. Latem jemy lekko i zdrowo, wykorzystując olej rzepakowy. Oto świetny przepis na sałatkę z rukolą, arbuzem, serem feta i orzechami z dressingiem miętowym na bazie oleju rzepakowego!

czytaj więcej
Przepisy

Olej rzepakowy do wszystkiego: pesto, hummus, ciasto [PRZEPISY]

Olej rzepakowy, oprócz walorów prozdrowotnych, ma wiele zastosowań. Doskonale nadaje się do sałatek, surówek czy past. Dobrym wyborem jest używanie go do smażenia i duszenia potraw. Z powodzeniem nadaje się również do słodkich wypieków.

czytaj więcej
Przepisy

Najlepszy przepis na krem chrzanowy z jajkami przepiórczymi

Bogactwo wielkanocnych specjałów jest większe, niż mogłoby się wydawać. Oprócz najczęściej kojarzonych z Wielkanocą dań, takich jak żurek, biała kiełbasa czy babki drożdżowe, warto postawić na mniej znane tradycyjne potrawy, jak popularna zwłaszcza na południu kraju zupa chrzanowa, czy przyrządzany na wschodzie Polski deser na bazie twarogu i bakalii, czyli pascha wielkanocna. Dla lubiących różnorodność polecamy przystawkę w nowoczesnym stylu.

czytaj więcej
Przepisy

Wielkanocne smaki - jajka faszerowane awokado z wędzonym łososiem

Wielkanocne dania kojarzą się najczęściej z żurkiem, białą kiełbasą czy drożdżową babką. Można postawić też na mniej tradycyjne potrawy, takie jak np. jajka faszerowane awokado z wędzonym łososiem! Poznaj przepis na nowoczesną przystawkę.

czytaj więcej
Przepisy

Najlepszy przepis na Paschę Wielkanocną

Bogactwo wielkanocnych specjałów jest większe, niż mogłoby się wydawać. Oprócz najczęściej kojarzonych z Wielkanocą dań, takich jak żurek, biała kiełbasa czy babki drożdżowe, warto postawić na mniej znane tradycyjne potrawy, jak popularna zwłaszcza na południu kraju zupa chrzanowa, czy przyrządzany na wschodzie Polski deser na bazie twarogu i bakalii, czyli pascha wielkanocna. Dla lubiących różnorodność polecamy przystawkę w nowoczesnym stylu.

czytaj więcej
Przepisy

Pomysł na słodkie Walentynki: przepis na różowe makaroniki

Deser na romantyczną kolację we dwoje powinien być lekki, a zarazem aromatyczny i intensywny w smaku. Koniecznie trzeba zadbać o piękny wygląd, stawiając na ognistoczerwone lub różane barwy. Przedstawiamy pomysł słodkie Walentynki - przepis na różowe makaroniki!

czytaj więcej
ŁADOWANIE

Najważniejsze tematy

r e k l a m a
Pytania i regulaminy
Kategorie
Produkty Agrarsklep
Przydatne linki
Social Media

Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o., ul. Metalowa 5, 60-118 Poznań. Akta rejestrowe przechowywane w Sądzie Rejonowym Poznań - Nowe Miasto i Wilda w Poznaniu, VIII Wydziale Gospodarczym, KRS 0000101146, NIP 7780164903, REGON 630175513, kapitał zakładowy: 1.000.000 PLN.

Wszystkie prezentowane w ramach niniejszego portalu treści są własnością Polskiego Wydawnictwa Rolniczego Sp. z o.o., są zastrzeżone i chronione prawem autorskim, kopiowanie i dalsze rozpowszechnianie treści jest zabronione. (art. 25 ust. 1 pkt 1b ustawy z 4 lutego 1994 roku o prawie autorskim i prawach pokrewnych)