Wszystkie składniki znajdziesz w swojej lodówce - przepis na kotlety z czerstwego chleba
r e k l a m a
Partnerzy portalu

Wszystkie składniki znajdziesz w swojej lodówce - przepis na kotlety z czerstwego chleba

27.04.2020autor: Natalia Marciniak-Musiał

W czasie izolacji ograniczamy wyjścia z domu, aby skutki pandemii były jak najmniej odczuwalne dla nas i naszych bliskich. Dlatego wykorzystajmy resztki z naszych lodówek, aby przygotować coś pysznego, bez wychodzenia z domu.

Składniki

  • 1/2 bochenka czerstwego chleba,
  • 2 łyżki siemienia lnianego świeżo mielonego,
  • 3 cebule,
  • 3 ząbki czosnku,
  • szczypta papryki ostrej,
  • szczypta pieprzu ziołowego,
  • sól,
  • 1 jajko,
  • bułka tarta,
  • olej do smażenia.

Wykonanie

Chleb zalać wodą i odstawić na godzinę. W tym czasie obrać cebulę, posiekać ją, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, wszystko zeszklić.

r e k l a m a
Chleb odcisnąć, dodać cebulę z czosnkiem. Dodać jajko, przyprawy, siemię lniane. Masę wymieszać. Formować okrągłe kotlety, obtaczać w bułce tartej i smażyć na rumiano na rozgrzanym tłuszczu.


Wszystkie składniki znajdziesz w swojej lodówce - przepis na kotlety z czerstwego chleba


Smacznego!

autor Natalia Marciniak-Musiał

Natalia Marciniak-Musiał

dziennikarka strony internetowej Tygodnika Poradnika Rolniczego

dziennikarka strony internetowej Tygodnika Poradnika Rolniczego

przeczytaj inne artykuły tego autora
r e k l a m a
r e k l a m a

Przeczytaj także

Pomysł na resztki z lodówki – przepis na langosze ze śmietaną i szczypiorkiem

W czasie izolacji ograniczamy wyjścia z domu, staramy się przestrzegać narodowej kwarantanny, aby skutki pandemii były jak najmniej odczuwalne dla nas i naszych bliskich. Dlatego wykorzystajmy resztki z naszych lodówek, aby przygotować coś pysznego, bez wychodzenia z domu.

czytaj więcej

Pomysł na resztki z lodówki – przepis na kopytka z sosem śmietanowo-cynamonowym

W czasie izolacji ograniczamy wyjścia z domu, staramy się przestrzegać narodowej kwarantanny, aby skutki pandemii były jak najmniej odczuwalne dla nas i naszych bliskich. Dlatego wykorzystajmy resztki z naszych lodówek, aby przygotować coś pysznego, bez wychodzenia z domu.

czytaj więcej

Przepis na kluski z surowych ziemniaków

Dziś prezentujemy kolejny raz smak tradycji - domowe kluski z surowych ziemniaków podawane ze skwarkami. Jak ze przyrządzić?

czytaj więcej

Najważniejsze tematy

r e k l a m a
Pytania i regulaminy
Kategorie
Produkty Agrarsklep
Przydatne linki
Social Media

Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o., ul. Metalowa 5, 60-118 Poznań. Akta rejestrowe przechowywane w Sądzie Rejonowym Poznań - Nowe Miasto i Wilda w Poznaniu, VIII Wydziale Gospodarczym, KRS 0000101146, NIP 7780164903, REGON 630175513, kapitał zakładowy: 1.000.000 PLN.

Wszystkie prezentowane w ramach niniejszego portalu treści są własnością Polskiego Wydawnictwa Rolniczego Sp. z o.o., są zastrzeżone i chronione prawem autorskim, kopiowanie i dalsze rozpowszechnianie treści jest zabronione. (art. 25 ust. 1 pkt 1b ustawy z 4 lutego 1994 roku o prawie autorskim i prawach pokrewnych)