r e k l a m a
Partnerzy portalu
Łąkowe przysmaki – lemoniada z chabru
05.07.2020autor: Natalia Marciniak-Musiał
Na łąkach można spotkać wiele składników, z których można zrobić przepyszne lemoniady, sałatki czy też roślinne placki. W dzisiejszym numerze kilka przepisów na wykorzystanie dóbr czekających na nas na łąkach.
Lemoniada z chabru
Składniki
- około 1/2 l płatków chabru,
- 1 l wody,
- 5 łyżek cukru,
- sok z 1/2 cytryny.
r e k l a m a
Wykonanie:
Wodę z cukrem zagotować i ostudzić. Płatki przełożyć do słoika, zalać ostudzoną wodą z cukrem, dodać sok z cytryny i wymieszać. Słoik zakręcić i odstawić w nasłonecznione miejsce na 3 dni. Dwa razy dziennie otworzyć słoik. Po tym czasie przelać napój przez sitko. Przelany jest gotowy do spożycia.
Życzymy Smacznego.
Natalia Marciniak-Musiał
dziennikarka strony internetowej Tygodnika Poradnika Rolniczego
dziennikarka strony internetowej Tygodnika Poradnika Rolniczego
Masz pytania?
Zadaj pytanie redakcjir e k l a m a
r e k l a m a
Najważniejsze tematy
r e k l a m a