r e k l a m a
Partnerzy portalu
Przepis na chłodnik z rabarbarem i truskawkami
13.06.2020
Lato zbliża się wielkimi krokami. Co podać gościom w upalny, letni dzień? Najlepiej coś z wykorzystaniem sezonowych warzyw i owoców. Proponujemy chłodnik z truskawkami i rabarbarem z delikatną nutką imbiru.
Składniki potrzebne na chłodnik z rabarbaru i truskawek
- 500 g truskawek,
- 500 g rabarbaru,
- 3 łyżki miodu,
- 1 łyżeczka startego na małych oczkach imbiru,
- 1/2 łyżeczki kardamonu,
- 5 łyżek jogurtu naturalnego gęstego,
- około 1 i 1/2 szklanki wody;
- do dekoracji: świeże truskawki pokrojone na ćwiartki.
Jak przygotować chłodnik?
Rabarbar obrać, pokroić, ugotować. Dodać obrane z szypułek truskawki, przyprawy i gotować, aż truskawki i rabarbar się rozpadną. Dodać miód, po czym utrzeć blenderem na jednolitą masę.
r e k l a m a
Masz pytania?
Zadaj pytanie redakcjir e k l a m a
r e k l a m a
Najważniejsze tematy
r e k l a m a