r e k l a m a
Partnerzy portalu
Przepis na placuszki maca
27.06.2020
Placuszki maca to tradycyjne, żydowskie pieczywo wypiekane podczas Święta Paschy. Nawiązuje on do chleba, który spożywali Izraelici przed wyruszeniem z Egiptu. Zde względu na swoją chrupkość i lekkość idealnie pasuje do różnego rodzaju past, hummusów i dżemów. Jak je przyrządzić?
Składniki potrzebne na placuszki maca
- 2 szklanki mąki (może być również bezglutenowa lub orkiszowa),
- 2 jaja,
- szczypta soli,
- woda.
Jak przygotować placuszki?
Podane składniki wymieszać i ugnieść do właściwej konsystencji (jak na ciasto makaronowe). Wyrobione ciasto podzielić na niewielkie części i każdą rozwałkować na grubość około 2 mm.
r e k l a m a
Masz pytania?
Zadaj pytanie redakcjir e k l a m a
r e k l a m a
Najważniejsze tematy
r e k l a m a