r e k l a m a
Partnerzy portalu
Jesienny obiad – przepis na kaszotto orkiszowe z kurkami
26.09.2020autor: Natalia Marciniak-Musiał
Dziś przedstawiamy państwu przepis na przepyszny jesienny obiad, czyli przepis na kaszotto orkiszowe z kurkami.
Kaszotto orkiszowe z kurkami
Składniki:
- 1 szklanka kaszy orkiszowej
- 200 g kurek
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki masła klarowanego
- sól
- pieprz
- 4 łyżki tartego parmezanu
Wykonanie:
Kaszę ugotować w dwóch szklankach osolonej wody z dodatkiem masła. Cała woda powinna się wchłonąć. Kurki obrać i obgotować w wodzie, odcedzić. Cebulę drobno posiekać, a czosnek przecisnąć przez praskę. Masło rozpuścić (1 łyżka) i zeszklić cebulę z czosnkiem. Gdy cebula zmięknie, dodać obgotowane kurki. Doprawić do smaku. Dodać ugotowaną kaszę i wymieszać. Danie przed podaniem posypać parmezanem.
r e k l a m a
Życzymy Smacznego
Natalia Marciniak-Musiał
dziennikarka strony internetowej Tygodnika Poradnika Rolniczego
dziennikarka strony internetowej Tygodnika Poradnika Rolniczego
Masz pytania?
Zadaj pytanie redakcjir e k l a m a
r e k l a m a
Najważniejsze tematy
r e k l a m a