Weź udział w I Wielkopolskim Forum Wołowiny
Wystartowała rejestracja na I Wielkopolskie Forum Promocji Wołowiny. Wydarzenie odbędzie się 12 kwietnia w hotelu Moran w Ostrowie koło Powidza. Forum przyświeca hasło: "Poprzez promocję do zwiększenia spożycia w Polsce".
Co czeka uczestników I Wielkopolskiego Forum Promocji Wołowiny?
Uczestnicy forum będą mieli okazję wzięcia udziału w czterech panelach tematycznych, przyjrzenia się, jak przyrządza wołowinę jeden z czołowych polskich kucharzy, oraz poczuć jej smak. Podczas forum zostanie zaprezentowana również oferta partnerskich firm branżowych. Pomysłodawcom wydarzenia zależy również na tym, aby forum było miejscem nie tylko wymiany doświadczeń, ale także nawiązywania relacji biznesowych.
Organizatorem forum są grupy producenckie "Bizon" oraz "Bizon Logistyka". Udział jest bezpłatny. Osoby zainteresowane uczestnictwem proszone są o rejestrację na stronie: wolowina.tygodnik-rolniczy.pl. Lepiej nie zwlekać – liczba miejsc jest bowiem ograniczona.
Zapisy odbywają się za pośrednictwem naszej platformy dostępnej w tym miejscu.
"Tygodnik Poradnik Rolniczy" objął forum patronatem medialnym. Poniżej program wydarzenia.
Jaki jest plan wydarzeń I Wielkopolskiego Forum Promocji Wołowiny?
9.15–9.30 Przywitanie gości
Jak ważna jest promocja? – Sławomir Kaczor, prezes grup producenckich "Bizon", Bartosz Fabianowicz z Credit Agricole
9.30–10.40. Panel I. Dobre praktyki hodowlane
Innowacje w hodowli bydła mięsnego – dr hab. Marcin Gołębiewski, prof. SGGW, dyrektor Instytutu Nauk o Zwierzętach SGGW
Dobre praktyki hodowlane w gospodarstwie – rolnik hodowca
Mikroorganizmy w hodowli bydła – Sławomir Gacka, ProBiotics Polska
Konserwacja i przygotowanie pasz objętościowych – Grzegorz Koch i Bartosz Kłyk, Geo Polska
10.40–11.35 Panel II. Weterynarz to nie wróg
Profilaktyka to podstawa – Łukasz Szepietowski, specjalista rozrodu zwierząt
Czynniki wpływające na rozród – prof. Jan Twardoń, UP we Wrocławiu
Bieżące przepisy dobrostanowe i weterynaryjne (gospodarstwo, ubojnia) – Wojewódzki Inspektorat Weterynarii w Poznaniu
12.05–13.00 Panel III. Perspektywy finansowania
Płatności do produkcji oraz dobrostanowe do bydła – Jarosław Cieśla, Wielkopolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego
Dofinansowanie do grup i organizacji producentów rolnych – Agnieszka Leszczyńska, Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi
Jak samorząd rolniczy może wspierać hodowców bydła – Wiktor Szmulewicz, prezes Krajowej Rady Izb Rolniczych
13.00–14.45 Panel IV. Łączymy się w biznesie
"Bizon" to już nie tylko grupy, ale również marka – Sławomir Kaczor, prezes grup producenckich "Bizon"
Uważaj, co podpisujesz – ABITL Legal kancelaria radcowska
Integracja i wzajemna promocja – przedstawiciele ubojni: Osi Poland Foodworks, Zaczyk
Perspektywy rozwoju rynku wołowiny – Jakub Olipra, Credit Agricol
Na zakończenie każdego z panelu będzie czas na zadawanie pytań i dyskusję. Wydarzenie podsumuje wspólna degustacja promocyjna wołowiny.
Magdalena Szymańska
fot. arch. red.
Michał Czubak
dziennikarz strony internetowej Tygodnika Poradnika Rolniczego
dziennikarz strony internetowej Tygodnika Poradnika Rolniczego
Najważniejsze tematy