r e k l a m a
Partnerzy portalu
Przepis na wątróbkę z czereśniami
24.07.2021autor: . .
To danie zapewne na długo zostanie w Twojej pamięci! Na dzisiejszy obiad zaserwuj swojej rodzinie lub gościom wątróbkę, ale w wydaniu niczym z eleganckiej restauracji. Do wątróbki dodaj świeże czereśnie, aromatyczny rozmaryn, czerwone wino i voila!
Składniki potrzebne na wątróbkę z czereśniami
- 500 g wątróbki,
- 200 g czereśni,
- sól,
- olej,
- 1/2 szklanki mąki,
- 150 ml czerwonego wina,
- świeży rozmaryn.
r e k l a m a
Jak przygotować danie?
Wątróbkę oczyścić, pokroić, obtoczyć w mące. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron. Czereśnie wydrylować, dodać do podsmażonej już wątróbki i zalać ją winem. Dosolić do smaku i smażyć, aż wino odparuje. Posypać rozmarynem.
Masz pytania?
Zadaj pytanie redakcjir e k l a m a
r e k l a m a
Najważniejsze tematy
r e k l a m a