Przepis na omlet orkiszowy z serkiem i owocami
r e k l a m a
Partnerzy portalu

Przepis na omlet orkiszowy z serkiem i owocami

28.09.2019

Nie masz pomysłu na pyszne śniadanie dla całej rodziny? Wypróbuj nowy przepis na omlet orkiszowy z serkiem i owocami. To idealne rozwiązanie na chłodny i jesienny poranek. Omlet dostarczy Wam witamin i mnóstwo energii na początek dnia. Smacznego!

Składniki niezbędne do przygotowania omletu:

  •  4 jajka
  •  1/2 szklanki mleka
  •  8 czubatych łyżek mąki orkiszowej pełno­ziarnistej
  •  2 łyżki cukru
  •  1 łyżka masła klarowanego lub olej do smażenia
  •  mały serek waniliowy
  •  2 łyżki dżemu malinowego/truskawkowego
  •  owoce (borówki, jeżyny, maliny)

Jak przygotować pyszny omlet?

Jajka ubić z cukrem, dodać mleko oraz mąkę. Całość ubić na jednolitą, gęstą masę. Patelnię nagrzać, masło rozpuścić. Wlać masę, zmniejszyć ogień i przykryć przykrywką, smażyć na małym ogniu, aż masa się zetnie, a następnie przełożyć omlet na drugą stronę.

r e k l a m a
Omlet przełożyć na talerz, pokroić na trójkąty. Na każdy trójkąt ułożyć łyżeczką porcję serka, dżemu i ułożyć owoce.


Przepis na omlet orkiszowy z serkiem i owocami
  • Propozycja podania omletu orkiszowego z serkiem i owocami

    Katarzyna Kosmala
    Zdjęcia: Katarzyna Kosmala
r e k l a m a
r e k l a m a

Przeczytaj także

Pomysł na deser – pierogi drożdżowe z jabłkiem

Kto nie lubi pierogów i ciasta drożdżowego? Może by tak połączyć oba dania? Pierogi drożdżowe z dodatkiem jabłek to idealny pomysł na deser na jesienne popołudnia. Przekonaj się sam!

czytaj więcej

Przepis na knysze z cebulą

To że pierogi są podstawą polskiej kuchni wie każdy. Dla smakoszy tej pysznej potrawy mamy propozycję w wersji bardziej egzotycznej. Prezentujemy przepis na knysze z cebulą - mała zmiana i doskonały pomysł na obiad.

czytaj więcej

Jak przygotować kapuśniak po żydowsku?

W kuchni żydowskiej nie brakuje kolorów i różnorodności. Podstawą tradycyjnych potraw żydowskich są bardzo często orientalne przyprawy, cebula i czosnek. Oto jeden z przepisów na takie danie - kapuśniak po żydowsku.

czytaj więcej

Najważniejsze tematy

r e k l a m a
Pytania i regulaminy
Kategorie
Produkty Agrarsklep
Przydatne linki
Social Media

Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o., ul. Metalowa 5, 60-118 Poznań. Akta rejestrowe przechowywane w Sądzie Rejonowym Poznań - Nowe Miasto i Wilda w Poznaniu, VIII Wydziale Gospodarczym, KRS 0000101146, NIP 7780164903, REGON 630175513, kapitał zakładowy: 1.000.000 PLN.

Wszystkie prezentowane w ramach niniejszego portalu treści są własnością Polskiego Wydawnictwa Rolniczego Sp. z o.o., są zastrzeżone i chronione prawem autorskim, kopiowanie i dalsze rozpowszechnianie treści jest zabronione. (art. 25 ust. 1 pkt 1b ustawy z 4 lutego 1994 roku o prawie autorskim i prawach pokrewnych)