Przepis na jabłka w cieście naleśnikowym
r e k l a m a
Partnerzy portalu

Przepis na jabłka w cieście naleśnikowym

29.02.2020

Jabłka w puszystym cieście naleśnikowym z odrobiną cynamonu i cukru-pudru to pyszny deser nie tylko dla dzieci. Jak je przygotować?

Składniki potrzebne na jabłka w cieście naleśnikowym

  • 1/2 szklanki mąki,
  • 1/2 szklanki mleka,
  • szczypta soli,
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • cynamon,
  • 2 łyżeczki cukru,
  • 1 jajko,
  • 2 jabłka,
  • olej,
  • cukier puder.

Jak przygotować jabłka?

Jabłka obrać ze skórki, usunąć gniazda nasienne ze środka. Pokroić na plasterki o grubości około 5 mm. Oprószyć szczyptą cynamonu i cukrem. Do miski wsypać mąkę, dodać mleko, jajko, sól, łyżkę cukru oraz proszek do pieczenia i wymieszać mikserem.
Na patelni rozgrzać tłuszcz. Jabłka maczać w cieście i kłaść na patelni. Smażyć na rumiano z dwóch stron. Wyłożyć na ręcznik papierowy, aby osączyć nadmiar tłuszczu.
Układać na talerzu, posypać cukrem pudrem.
r e k l a m a
r e k l a m a

Przeczytaj także

Przepis na chlebek bezglutenowy

Niektórzy muszą spożywać pieczywo bezglutenowe ze względów zdrowotnych. Ale można go również spróbować ze względu na smak. Zwłaszcza, że upieczenie domowego chleba bezglutenowego nie jest trudne. A przy tym taki chlebek bezglutenowy będzie znacznie tańszy niż ten ze sklepu. Jak upiec domowy chleb bezglutenowy? 

czytaj więcej

Przepis na naleśnika z piekarnika

Naleśnik pieczony w piekarniku idealnie sprawdzi się w sytuacji, w której chcemy przygotować lekki deser, przy którym nie spędzimy całego dnia w kuchni. Pieczony naleśnik fantastycznie komponuje się z owocami i domowymi polewami, jednak to z czym połączymy naleśnika zależy jedynie od naszej inwencji. Jak przygotować ten pyszny deser?

czytaj więcej

Przepis na dietetyczne trufle z białej fasoli i kakao

Oto zdrowsza odsłona pysznych czekoladowych trufli, których bazą jest biała fasola, miód i czekolada. W swoim smaku niczym nie ustępują tym tradycyjnym, a mają znacznie mniej kalorii! Jak je przygotować?

czytaj więcej

Najważniejsze tematy

r e k l a m a
Pytania i regulaminy
Kategorie
Produkty Agrarsklep
Przydatne linki
Social Media

Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o., ul. Metalowa 5, 60-118 Poznań. Akta rejestrowe przechowywane w Sądzie Rejonowym Poznań - Nowe Miasto i Wilda w Poznaniu, VIII Wydziale Gospodarczym, KRS 0000101146, NIP 7780164903, REGON 630175513, kapitał zakładowy: 1.000.000 PLN.

Wszystkie prezentowane w ramach niniejszego portalu treści są własnością Polskiego Wydawnictwa Rolniczego Sp. z o.o., są zastrzeżone i chronione prawem autorskim, kopiowanie i dalsze rozpowszechnianie treści jest zabronione. (art. 25 ust. 1 pkt 1b ustawy z 4 lutego 1994 roku o prawie autorskim i prawach pokrewnych)