r e k l a m a
Partnerzy portalu
Przepis na chlebek bezglutenowy
22.03.2020
Niektórzy muszą spożywać pieczywo bezglutenowe ze względów zdrowotnych. Ale można go również spróbować ze względu na smak. Zwłaszcza, że upieczenie domowego chleba bezglutenowego nie jest trudne. A przy tym taki chlebek bezglutenowy będzie znacznie tańszy niż ten ze sklepu. Jak upiec domowy chleb bezglutenowy?
Składniki potrzebne do przygotowania chleba bezglutenowego
Składniki na chlebek:- 6 jajek,
- 100 g orzechów włoskich,
- 100 g migdałów,
- 50 g orzechów laskowych,
- 150 g pestek dyni,
- 100 g ziaren słonecznika,
- 100 g siemienia lnianego,
- 30 g maku,
- 5 łyżek oliwy z oliwek,
- 1 łyżeczka soli.
r e k l a m a
Jak upiec domowy chleb bezglutenowy?
Wykonanie:
Orzechy włoskie i laskowe oraz migdały zemleć.
Jajka utrzeć mikserem, dodać oliwę i utrzeć ponownie.
Dodać zmielone orzechy i migdały, pestki dyni, ziarna słonecznika, siemię lniane, mak, oliwę, jajka, sól i wyrobić masę.
Przełożyć do formy keksówki wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec 60 minut w temperaturze 160°C.
Wyjąć na kratkę. Spożywać po ostudzeniu.
Masz pytania?
Zadaj pytanie redakcjir e k l a m a
r e k l a m a
Najważniejsze tematy
r e k l a m a