Przepis na dietetyczne trufle z białej fasoli i kakao
r e k l a m a
Partnerzy portalu

Przepis na dietetyczne trufle z białej fasoli i kakao

16.02.2020

Oto zdrowsza odsłona pysznych czekoladowych trufli, których bazą jest biała fasola, miód i czekolada. W swoim smaku niczym nie ustępują tym tradycyjnym, a mają znacznie mniej kalorii! Jak je przygotować?

Jakie składniki potrzeba na czekoladowe trufle z fasoli

  • 1 puszka białej fasoli,
  • 1 tabliczka czekolady,
  • 100 g płatków migdałowych,
  • 2 łyżki miodu,
  • 3 łyżki kakao.
r e k l a m a

Jak przygotować trufle?

Fasolę z miodem utrzeć blenderem. Dodać posiekane płatki migdałowe oraz startą na małych oczkach czekoladę.

Utrzeć wszystkie składniki na jednolitą masę. Formować kuleczki i obtaczać je w kakao. Trufle są od razu gotowe do spożycia, ale można je też schłodzić.

r e k l a m a
r e k l a m a

Przeczytaj także

Przepis na sałatkę z selerem naciowym i kurczakiem

Dziś pierwszy dzień kalendarzowej wiosny! Wielu z nas czekało na jej nadejście  z utęsknieniem. Powoli budzimy się do życia, a w sklepach już niedługo będziemy mogli spotkać pierwsze świeże warzywa. Wiosna jest idealnym momentem na wprowadzenie do diety większej ilości lekkich, warzywnych sałatek - na przykład sałatkę z rukolą, selerem naciowym oraz soczystym kurczakiem, posypanym płatkami migdałowymi. Jak ją zrobić?

czytaj więcej

Przepis na jabłka w cieście naleśnikowym

Jabłka w puszystym cieście naleśnikowym z odrobiną cynamonu i cukru-pudru to pyszny deser nie tylko dla dzieci. Jak je przygotować?

czytaj więcej

Przepis na łososia marynowanego gravlax

Łosoś gravlax to danie pochodzące z kuchni skandynawskiej. W tłumaczeniu dosłownym z języka szwedzkiego oznacza "pogrzebanego łososia", a przyrządzenie go opiera się na zamarynowaniu ryby w soli, cukrze i koperku. Jak przygotować łososia gravlax?

czytaj więcej

Najważniejsze tematy

r e k l a m a
Pytania i regulaminy
Kategorie
Produkty Agrarsklep
Przydatne linki
Social Media

Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o., ul. Metalowa 5, 60-118 Poznań. Akta rejestrowe przechowywane w Sądzie Rejonowym Poznań - Nowe Miasto i Wilda w Poznaniu, VIII Wydziale Gospodarczym, KRS 0000101146, NIP 7780164903, REGON 630175513, kapitał zakładowy: 1.000.000 PLN.

Wszystkie prezentowane w ramach niniejszego portalu treści są własnością Polskiego Wydawnictwa Rolniczego Sp. z o.o., są zastrzeżone i chronione prawem autorskim, kopiowanie i dalsze rozpowszechnianie treści jest zabronione. (art. 25 ust. 1 pkt 1b ustawy z 4 lutego 1994 roku o prawie autorskim i prawach pokrewnych)