Przepis na indyjskie trufle z wiórkami kokosowymi
r e k l a m a
Partnerzy portalu

Przepis na indyjskie trufle z wiórkami kokosowymi

15.02.2020

Ten wyjątkowy deser wymaga tylko 5 składników i maksymalnie 20 minut przygotowań. Indyjskie trufle z wiórkami zadowolą każde, nawet najbardziej wybredne podniebienia. Jak je przygotować?

Składniki potrzebne do przygotowania trufli:

  • szklanka wiórków kokosowych,
  • ¾ kostki masła,
  • 3 łyżki masła orzechowego,
  • 2 łyżki cukru pudru,
  • 1½ szklanki mleka w proszku.
r e k l a m a

Jak przygotować trufle indyjskie?

Połowę wiórków kokosowych podprażyć na jednej czwartej kostki masła i odstawić do ostygnięcia. Resztę masła utrzeć z cukrem pudrem, dodać masło orzechowe, a następnie podsmażone wiórki i mleko w proszku.

Dalej ucierać. Gęstość masy można regulować, dodając masło, jeśli masa jest zbyt krucha, lub mleka w proszku, jeśli jest zbyt rzadka.

Z masy formować kuleczki i obtaczać je w pozostałych wiórkach kokosowych. Gotowe kuleczki schłodzić w lodówce.

r e k l a m a
r e k l a m a

Przeczytaj także

Przepis na jabłka w cieście naleśnikowym

Jabłka w puszystym cieście naleśnikowym z odrobiną cynamonu i cukru-pudru to pyszny deser nie tylko dla dzieci. Jak je przygotować?

czytaj więcej

Przepis na dietetyczne trufle z białej fasoli i kakao

Oto zdrowsza odsłona pysznych czekoladowych trufli, których bazą jest biała fasola, miód i czekolada. W swoim smaku niczym nie ustępują tym tradycyjnym, a mają znacznie mniej kalorii! Jak je przygotować?

czytaj więcej

Przepis na łososia w galarecie

O tym, dlaczego warto spożywać łososia, będącego skarbnicą witamin i zdrowych kwasów tłuszczowych nie trzeba nikogo przekonywać. Najczęściej spotykamy się z przepisami na łososia pieczonego lub smażonego w towarzystwie warzyw. A jak podawać go na zimno? Oto nasza propozycja na delikatnego, gotowanego łososia w galarecie.

czytaj więcej

Najważniejsze tematy

r e k l a m a
Pytania i regulaminy
Kategorie
Produkty Agrarsklep
Przydatne linki
Social Media

Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o., ul. Metalowa 5, 60-118 Poznań. Akta rejestrowe przechowywane w Sądzie Rejonowym Poznań - Nowe Miasto i Wilda w Poznaniu, VIII Wydziale Gospodarczym, KRS 0000101146, NIP 7780164903, REGON 630175513, kapitał zakładowy: 1.000.000 PLN.

Wszystkie prezentowane w ramach niniejszego portalu treści są własnością Polskiego Wydawnictwa Rolniczego Sp. z o.o., są zastrzeżone i chronione prawem autorskim, kopiowanie i dalsze rozpowszechnianie treści jest zabronione. (art. 25 ust. 1 pkt 1b ustawy z 4 lutego 1994 roku o prawie autorskim i prawach pokrewnych)