r e k l a m a
Partnerzy portalu
Przepis na genialny obiad – knedle z twarogu po węgiersku
05.10.2019autor:
Uwielbiasz knedle ale znudziły Ci się wydaniu tradycyjnym? Masz ochotę spróbować czegoś nowego? Prezentujemy bardzo prosty przepis na knedle z twarogu po węgiersku! To idealne połączenie, które na pewno sprawdzi się w twojej kuchni.
Składniki niezbędne do przygotowania potrawy
- 400 g twarogu
- 2 jajka
- 40 g masła
- 40 g mąki
- 60 g kaszy manny
- szczypta soli
- 2 łyżki cukru
r e k l a m a
Do podania potrzebujesz
- 5 łyżek śmietany
- 2 łyżeczki cukru
Jak przygotować knedle z twarogu po węgiersku?
Twaróg, masło i jajka utrzeć blenderem. Następnie dodać resztę składników i wymieszać ręcznie. Odstawić na 30 minut, aby ciasto zgęstniało.
Śmietanę wymieszać z cukrem. Gorące knedle polać śmietaną.
Katarzyna Kosmala
Zdjęcie: Katarzyna Kosmala
Masz pytania?
Zadaj pytanie redakcjir e k l a m a
r e k l a m a
Najważniejsze tematy
r e k l a m a