r e k l a m a
Partnerzy portalu
Przepis na fasolkę z sosem śmietanowo-jajecznym
04.08.2019
Fasolkę wrzucić do osolonej wody i ugotować. No, może jeszcze ewentualnie podsmażyć do niej na maśle bułkę tartą. Tak pewnie najczęściej przyrządzacie to warzywo. Ale wiecie, jak smakuje z sosem śmietanowo-jajecznym? Czas poznać poczciwą fasolkę w nowej odsłonie.
Składniki potrzebne do przygotowania fasolki z sosem śmietanowo-jajecznym
- 500 g fasoli szparagowej,
- 2 łyżeczki masła,
- 4 jajka,
- 100 ml śmietany 30%,
- 2 łyżki soku z cytryny,
- 1 łyżeczka musztardy,
- sól, pieprz,
- szczypta gałki muszkatołowej,
- świeży koperek.
Przygotowanie dania
Fasolkę gotować w osolonej wodzie do miękkości. Odcedzić, dodać masło i lekko zamieszać, aż masło się rozpuści.
r e k l a m a
Pozostałe białka oraz dwa jajka posiekać w drobną kostkę. Posiekać również koperek. Ugotowaną fasolę podawać z sosem i posypać poszatkowanymi jajkami oraz świeżym koperkiem.
Katarzyna Kosmala
Masz pytania?
Zadaj pytanie redakcjir e k l a m a
r e k l a m a
Najważniejsze tematy
r e k l a m a