r e k l a m a
Partnerzy portalu
Przepis na domowy sos szczypiorkowy
25.07.2020autor: Natalia Marciniak-Musiał
W dzisiejszym numerze przedstawiamy państwu alternatywny sposób wykorzystania szczypiorku. Jest to przepis na klasyczny sos szczypiorkowy.
Składniki na 4 porcje:
- 1 pęczek szczypiorku,
- 4 łyżki kwaśnej śmietany,
- 2 łyżki octu winnego,
- 2 łyżki oleju rzepakowego,
- 4 jajka,
- sól,
- pieprz.
r e k l a m a
Wykonanie
Jajka ugotować na twardo, obrać. Oddzielone od białek żółtka drobno zetrzeć i wymieszać ze śmietaną. Dodać ocet. Stale mieszając, dolewać olej, aż sos stanie się gęsty. Szczypiorek umyć, osuszyć i posiekać. Dodać do sosu. Doprawić solą i pieprzem. Smakuje doskonale do mięs na zimno.Życzymy Smacznego!
Zdjęcia: archiwum
Natalia Marciniak-Musiał
dziennikarka strony internetowej Tygodnika Poradnika Rolniczego
dziennikarka strony internetowej Tygodnika Poradnika Rolniczego
Masz pytania?
Zadaj pytanie redakcjir e k l a m a
r e k l a m a
Najważniejsze tematy
r e k l a m a