r e k l a m a
Partnerzy portalu
Jak przygotować roladki z bakłażana?
05.10.2019autor:
Oberżyna, gruszka miłosna... To tylko niektóre z nazw wyjątkowego warzywa o nietypowym kolorze i świetnym smaku. Mowa o bakłażanie. Warzywo to w połączeniu z twarogiem tworzy ekskluzywne danie, idealne na wystawną kolację i nie tylko. Pięknie wygląda i do tego świetnie smakuje!
Składniki niezbędne do przygotowania roladek z bakłażana
- 2 bakłażany
- 1 papryka czerwona
- 1 papryka żółta
- 1 papryka zielona
- 100 g płatków migdałowych
- 200 g twarożku
- 3 łyżki śmietany lub jogurtu naturalnego
- świeże listki mięty
- sól
- pieprz
- olej
r e k l a m a
Jak przyrządzić danie z bakłażana?
Bakłażany umyć i pokroić wzdłuż na cienkie plastry, posolić i odstawić na co najmniej 30 minut. Wytrzeć ręcznikiem papierowym i każdy plaster usmażyć z dwóch stron.
Na przygotowane plastry bakłażana ułożyć masę twarogową i zwinąć w roladki.
- Propozycja podania
Katarzyna Kosmala
Zdjęcia: Katarzyna Kosmala
Masz pytania?
Zadaj pytanie redakcjir e k l a m a
r e k l a m a
Najważniejsze tematy
r e k l a m a