Przepis na suflet czekoladowy
r e k l a m a
Partnerzy portalu

Przepis na suflet czekoladowy

07.03.2021

Dzisiaj mamy coś dla prawdziwych fanów czekolady! Puszysty i delikatny suflet czekoladowy ze świeżymi owocami. Gwarantujemy, że suflet smakuje dokładnie tak samo jak wygląda, czyli wyśmienicie!

Składnik potrzebne na suflet czekoladowy

  • 100 g gorzkiej czekolady,
  • 1/4 kostki masła,
  • masło do posmarowania foremek,
  • 1 łyżka mąki, szczypta soli,
  • 2 jajka,
  • 3 łyżki brązowego cukru;

do podania:

  • cukier puder,
  • świeże owoce.

r e k l a m a

Jak przygotować suflet czekoladowy z owocami:

Czekoladę rozpuścić z masłem na parze i wymieszać. Jajka ubić, dodać cukier, szczyptę soli oraz mąkę. Dodać czekoladę z masłem i zmiksować. Foremki wysmarować masłem i wlać masę. Piekarnik nagrzać do 200°C. Wstawić foremki i piec 10 minut.

Wyjąć, oprószyć cukrem pudrem i podawać ze świeżymi owocami.

r e k l a m a
r e k l a m a

Przeczytaj także

Przepisy na Wielkanoc: jak przygotować pieczoną perliczkę?

Zbliżające się święta Wielkiej Nocy mogą być doskonałą okazje do wypróbowania nowych przepisów. Zachęcamy do wypróbowania w rodzinnym gronie pieczonej perliczki.

czytaj więcej

Przepis na cukinię faszerowaną kaszą gryczaną i pieczarkami

Syty obiad bez mięsa, który przypadnie do gustu całej rodzinie? Mamy propozycję! Faszerowaną cukinię kaszą gryczaną, pieczarkami i odrobiną parmezanu. Będzie smacznie, lekko i wegetariańsko!

czytaj więcej

Przepis na frytki z batatów

Frytki w wersji fit? Dlaczego nie! Wystarczy zwykłe ziemniaki zamienić na bataty, a głęboki tłuszcz na rozgrzany piekarnik i oliwę z oliwek. Zamiast słodzonego ketchupu lepiej wybrać pastę z awokado i gotowe!

czytaj więcej

Najważniejsze tematy

r e k l a m a
Pytania i regulaminy
Kategorie
Produkty Agrarsklep
Przydatne linki
Social Media

Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o., ul. Metalowa 5, 60-118 Poznań. Akta rejestrowe przechowywane w Sądzie Rejonowym Poznań - Nowe Miasto i Wilda w Poznaniu, VIII Wydziale Gospodarczym, KRS 0000101146, NIP 7780164903, REGON 630175513, kapitał zakładowy: 1.000.000 PLN.

Wszystkie prezentowane w ramach niniejszego portalu treści są własnością Polskiego Wydawnictwa Rolniczego Sp. z o.o., są zastrzeżone i chronione prawem autorskim, kopiowanie i dalsze rozpowszechnianie treści jest zabronione. (art. 25 ust. 1 pkt 1b ustawy z 4 lutego 1994 roku o prawie autorskim i prawach pokrewnych)