r e k l a m a
Partnerzy portalu
Przepis na roladki pieczone ze szparagami
05.06.2020autor: Natalia Marciniak-Musiał
Sezon na jedne z najbardziej wyczekiwanych wiosennych warzyw trwa w pełni. Śpieszmy się, bo nie trawa on długo. Najsmaczniejsze są te świeże, krótko po zebraniu. Szparagi były już zjadane przez starożytnych Greków, Rzymian i Egipcjan i odgrywały ważną rolę w symbolice. Zatem zajadajmy się nimi!
Składniki
- podwójna pierś kurczaka,
- pęczek świeżych zielonych szparagów,
- 4 plastry boczku,
- 4 plastry żółtego sera,
- sól, pieprz.
Wykonanie
Szparagi odłamać w twardych miejscach i gotować dwie minuty.
r e k l a m a
Piec pod przykryciem w żaroodpornym naczyniu przez ok. 50 minut w temp. 170°C. Pod koniec naczynie odkryć, aby roladki zrumieniły się.
Smacznego!
Natalia Marciniak-Musiał
dziennikarka strony internetowej Tygodnika Poradnika Rolniczego
dziennikarka strony internetowej Tygodnika Poradnika Rolniczego
Masz pytania?
Zadaj pytanie redakcjir e k l a m a
r e k l a m a
Najważniejsze tematy
r e k l a m a