Przepis na roladki pieczone ze szparagami
r e k l a m a
Partnerzy portalu

Przepis na roladki pieczone ze szparagami

05.06.2020autor: Natalia Marciniak-Musiał

Sezon na jedne z najbardziej wyczekiwanych wiosennych warzyw trwa w pełni. Śpieszmy się, bo nie trawa on długo.  Najsmaczniejsze są te świeże, krótko po zebraniu. Szparagi były już zjadane przez starożytnych Greków, Rzymian i Egipcjan i odgrywały ważną rolę w symbolice. Zatem zajadajmy się nimi!

Składniki

  • podwójna pierś kurczaka,
  • pęczek świeżych zielonych szparagów,
  • 4 plastry boczku,
  • 4 plastry żółtego sera,
  • sól, pieprz.

Wykonanie

Szparagi odłamać w twardych miejscach i gotować dwie minuty.

r e k l a m a
Pierś podzielić na 4 części (kotlety), każdą lekko rozbić i posypać solą i pieprzem. Na każdej ułożyć plaster boczku, sera i pięć szparagów. Mięso zwijać w roladę i układać w naczyniu do zapiekania.

Piec pod przykryciem w żaroodpornym naczyniu przez ok. 50 minut w temp. 170°C. Pod koniec naczynie odkryć, aby roladki zrumieniły się.
Przepis na roladki pieczone ze szparagami



Smacznego!

autor Natalia Marciniak-Musiał

Natalia Marciniak-Musiał

dziennikarka strony internetowej Tygodnika Poradnika Rolniczego

dziennikarka strony internetowej Tygodnika Poradnika Rolniczego

przeczytaj inne artykuły tego autora
r e k l a m a
r e k l a m a

Przeczytaj także

RabarbarLove – przepis na placek z rabarbarem i budyniem

Zapraszamy do wypróbowania pysznego placka z rabarbarem i budyniem. Sezon na rabarbar w pełni, zatem korzystajmy ze smaku lata i dzieciństwa.

czytaj więcej

Przepis na sernik z brzoskwiniami

Pyszne i sprawdzone ciasto, które nigdy Cię nie zaskoczy tym, że nie wyrośnie albo zwyczajnie "nie wyjdzie"? Mamy na nie przepis! To sernik na zimno z zatopionymi brzoskwiniami i biszkoptowym spodem. Jakie składniki będą potrzebne do jego przygotowania?

czytaj więcej

Przepis na kiełbaski z marchewki

Kiełbasa nie musi zawsze być mięsna - oto przykład na smaczne i aromatyczne kiełbaski z warzyw, a dokładniej z marchewki, cebulki i masła orzechowego. Czego jeszcze potrzebujesz do przygotowania wegańskich kiełbasek?

czytaj więcej

Najważniejsze tematy

r e k l a m a
Pytania i regulaminy
Kategorie
Produkty Agrarsklep
Przydatne linki
Social Media

Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o., ul. Metalowa 5, 60-118 Poznań. Akta rejestrowe przechowywane w Sądzie Rejonowym Poznań - Nowe Miasto i Wilda w Poznaniu, VIII Wydziale Gospodarczym, KRS 0000101146, NIP 7780164903, REGON 630175513, kapitał zakładowy: 1.000.000 PLN.

Wszystkie prezentowane w ramach niniejszego portalu treści są własnością Polskiego Wydawnictwa Rolniczego Sp. z o.o., są zastrzeżone i chronione prawem autorskim, kopiowanie i dalsze rozpowszechnianie treści jest zabronione. (art. 25 ust. 1 pkt 1b ustawy z 4 lutego 1994 roku o prawie autorskim i prawach pokrewnych)