r e k l a m a
r e k l a m a
Partnerzy portalu
Przepis na pastę z łososia
16.08.2020
Nikogo nie trzeba przekonywać ile drogocennych witamin, pierwiastków i prozdrowotnych kwasów ma w sobie łosoś. Ta wyjątkowa ryba nie musi być serwowana jedynie w formie obiadowej, można też z powodzeniem wpleść ją w śniadaniowe menu. W jaki sposób? Na przykład przyrządzając bardzo prostą i pyszną pastę ze szczypiorkiem i kwaśną śmietaną.
Składniki potrzebne na pastę z łososia
Składniki na 4 porcje:
- 1/2 pęczka szczypiorku,
- 200 g wędzonego łososia,
- 4 łyżki gęstej kwaśnej śmietany,
- pieprz.
Jak przyrządzić łososiową pastę?
Łososia zemleć lub bardzo drobno posiekać i wymieszać ze śmietaną. Szczypiorek umyć, osuszyć i posiekać. Dodać do masy i doprawić pieprzem.
Masz pytania?
Zadaj pytanie redakcjir e k l a m a
r e k l a m a
Najważniejsze tematy
r e k l a m a