Przepis na pastę z łososia
r e k l a m a
Partnerzy portalu

Przepis na pastę z łososia

16.08.2020

Nikogo nie trzeba przekonywać ile drogocennych witamin, pierwiastków i prozdrowotnych kwasów ma w sobie łosoś. Ta wyjątkowa ryba nie musi być serwowana jedynie w formie obiadowej, można też z powodzeniem wpleść ją w śniadaniowe menu. W jaki sposób? Na przykład przyrządzając bardzo prostą i pyszną pastę ze szczypiorkiem i kwaśną śmietaną.

Składniki potrzebne na pastę z łososia

Składniki na 4 porcje:
  • 1/2 pęczka szczypiorku,
  • 200 g wędzonego łososia,
  • 4 łyżki gęstej kwaśnej śmietany,
  • pieprz.


Jak przyrządzić łososiową pastę?

Łososia zemleć lub bardzo drobno posiekać i wymieszać ze śmietaną. Szczypiorek umyć, osuszyć i posiekać. Dodać do masy i doprawić pieprzem.

r e k l a m a
Pastę najlepiej podawać na pełnoziarnistej bagietce, udekorowaną łodyżkami szczypiorku.




r e k l a m a
r e k l a m a

Przeczytaj także

Przepis na karmelizowane gruszki z lodami waniliowymi

Dziś z cyklu " Gruszka nie pogardzi ni szynką, ni winem" przepis na karmelizowane gruszki z lodami waniliowymi. Życzymy smacznego.

czytaj więcej

Przepis na sałatkę z grillowaną gruszką, szynką parmeńską i migdałami

Dziś z cyklu " Gruszka nie pogardzi ni szynką, ni winem" przepis na sałatkę z grillowaną gruszką, szynką parmeńską i migdałami. Życzymy smacznego.

czytaj więcej

Deser w czasie żniw, czyli przepis na smoothie z melonem i truskawkami

Żniwa i towarzyszące temu upały powodują pragnienie, w wolnej chwili od prac żniwnych proponujemy smoothie z melonem i truskawkami.

czytaj więcej

Najważniejsze tematy

r e k l a m a
Pytania i regulaminy
Kategorie
Produkty Agrarsklep
Przydatne linki
Social Media

Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o., ul. Metalowa 5, 60-118 Poznań. Akta rejestrowe przechowywane w Sądzie Rejonowym Poznań - Nowe Miasto i Wilda w Poznaniu, VIII Wydziale Gospodarczym, KRS 0000101146, NIP 7780164903, REGON 630175513, kapitał zakładowy: 1.000.000 PLN.

Wszystkie prezentowane w ramach niniejszego portalu treści są własnością Polskiego Wydawnictwa Rolniczego Sp. z o.o., są zastrzeżone i chronione prawem autorskim, kopiowanie i dalsze rozpowszechnianie treści jest zabronione. (art. 25 ust. 1 pkt 1b ustawy z 4 lutego 1994 roku o prawie autorskim i prawach pokrewnych)