r e k l a m a
Partnerzy portalu
Przepis na gruszki w winie i boczku
06.09.2020
Gruszka, wino i boczek? Jak się okazuje te trzy smaki idealnie do siebie pasują. Jak przyrządzić gruszki w boczku na winie?
Składniki potrzebne na gruszki w winie i boczku
- 4 gruszki,
- 8 cienkich plasterków boczku,
- 1 l wody,
- 1 szklanka białego wina,
- płatki migdałowe,
- 8 suszonych śliwek,
- 6 łyżek startego żółtego sera,
- tłuszcz do wysmarowania formy.
Jak przygotować danie?
Gruszki obrać i pokroić na połówki, usunąć gniazdo nasienne. Zagotować wodę, dodać wino, włożyć gruszki i gotować około 5 minut. Delikatnie je wyjąć, ostudzić. Śliwki pokroić drobno, wymieszać z serem i nakładać do gruszek.
r e k l a m a
Masz pytania?
Zadaj pytanie redakcjir e k l a m a
r e k l a m a
Najważniejsze tematy
r e k l a m a