Jesienny obiad – przepis na dynię z boczkiem
r e k l a m a
Partnerzy portalu

Jesienny obiad – przepis na dynię z boczkiem

27.09.2020

Jesienią postaw na dynię! To intensywnie pomarańczowe, sezonowe warzywo jest skarbnicą witamin. A czym najlepiej przełamać słodycz jej miąższu? Słonym mięsem, w naszym przypadku będą to chrupiące plasterki wysmażonego boczku. Bon appetit!

Składniki potrzebne na dynię w boczku

  • 1 dynia,
  • 20 plasterków boczku jak najcieniej pokrojonego,
  • 5 łyżek oliwy z oliwek,
  • sól,
  • pieprz,
  • tymianek.

r e k l a m a

Jak przygotować dynię w boczku?

Dynię obrać i pokroić w słupki. Przyprawy wymieszać. Słupki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia tak, by się nie stykały. Dynię polać oliwą, posypać mieszanką przypraw i wymieszać.

Każdy słupek zawinąć w plaster boczku. Piec roladki 20–30 minut w temperaturze 180°C. Pod koniec pieczenia pilnować, żeby się za mocno nie przypiekły.

r e k l a m a
r e k l a m a

Przeczytaj także

Przepis na racuchy konopne z miodem i orzechami

Konopie to zapomniany smak dawnych wieków, dlatego też dziś przygotowaliśmy dla Państwa przepis na racuchy konopne z miodem i orzechami. Życzymy smacznego.

czytaj więcej

Przepis na placuszki z kaszą jęczmienną, papryką i ziarnami konopi

Konopie to zapomniany smak dawnych wieków, dlatego też dziś przygotowaliśmy dla Państwa przepis na placuszki z kaszą jęczmienną, papryką i ziarnami konopi. Życzymy smacznego.

czytaj więcej

OSP Mchówek liczy już 75 lat, ale w 2019 "zaczynali wszystko od zera"

W 1948 r. we wsi Mchówek w powiecie włocławskim, gmina Izbica Kujawska, została powołana do życia ochotnicza straż pożarna. W skład zarządu tworzonej wówczas jednostki weszli prezes Tadeusz Ruciński, naczelnik Szczepan Nawrocki oraz zastępca naczelnika Józef Zieliński.

czytaj więcej

Najważniejsze tematy

r e k l a m a
Pytania i regulaminy
Kategorie
Produkty Agrarsklep
Przydatne linki
Social Media

Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o., ul. Metalowa 5, 60-118 Poznań. Akta rejestrowe przechowywane w Sądzie Rejonowym Poznań - Nowe Miasto i Wilda w Poznaniu, VIII Wydziale Gospodarczym, KRS 0000101146, NIP 7780164903, REGON 630175513, kapitał zakładowy: 1.000.000 PLN.

Wszystkie prezentowane w ramach niniejszego portalu treści są własnością Polskiego Wydawnictwa Rolniczego Sp. z o.o., są zastrzeżone i chronione prawem autorskim, kopiowanie i dalsze rozpowszechnianie treści jest zabronione. (art. 25 ust. 1 pkt 1b ustawy z 4 lutego 1994 roku o prawie autorskim i prawach pokrewnych)