r e k l a m a
Partnerzy portalu
Strona główna>Wieś i Rodzina>Ciekawe przepis na świąteczne potrawy: karp pieczony w miodzie i migdałach
Ciekawe przepis na świąteczne potrawy: karp pieczony w miodzie i migdałach
22.12.2019autor:
Prezentujemy ciekawy przepis na karpia, pieczonego w miodzie i migdałach! Jest to wersja mniej tradycyjna, ale bardzo dobrze sprawdzająca się na wigilijnym stole. Szczególnie polecana dla osób nieprzepadających na co dzień za karpiem. Przekonajcie się sami jak smaczny może być karp!
Składniki na karpia pieczonego w miodzie i migdałach
- 1 karp
- 3 łyżki miodu
- 7 łyżek oleju
- sól
- pieprz
- 5 łyżek płatków migdałowych
r e k l a m a
Jak przygotować danie?
Karpia oczyścić i pokroić w dzwonka, oprószyć solą i pieprzem. Ułożyć na formie wyłożonej papierem do pieczenia. Olej wymieszać z miodem i każdy kawałek ryby smarować przygotowaną zaprawą. Piec 25–30 minut w temp. 180°C. 10 minut przed końcem posypać płatkami migdałowymi.
Katarzyna Kosmala
Zdjęcia: Katarzyna Kosmala
Masz pytania?
Zadaj pytanie redakcjir e k l a m a
r e k l a m a
Najważniejsze tematy
r e k l a m a