r e k l a m a
Partnerzy portalu
3 przepisy na szpinak na słodko i słono
05.06.2021autor:
Warto jeść szpinak w każdej postaci - i na słono i na słodko! Te niezwykłe, zielone liście są skarbnicą wielu witamin i minerałów. Należy też pamiętać o całej gamie antyoksydantów, które wpływają na zachowanie przez nas zdrowego wyglądu i witalności. Jak wykorzystać szpinak w kuchni? Mamy dla Ciebie aż 3 szpinakowe przepisy: na śniadanie, obiad i deser!
Przepis na kotlety ziemniaczano-szpinakowe
Składniki:
- 500 g ugotowanych ziemniaków,
- 200 g szpinaku,
- 100 g żółtego sera,
- 2 jajka,
- bułka tarta,
- sól,
- pieprz,
- gałka muszkatołowa,
- olej do smażenia.
Wykonanie: Ziemniaki przecisnąć przez praskę. Szpinak drobno posiekać. Ser zetrzeć na tarce na małych oczkach. W misce wymieszać ziemniaki, szpinak, ser, jajka i przyprawy. Wyrobić masę. Formować niewielkie krokiety, obtaczać w bułce tartej i smażyć na rumiano z każdej strony.
Masz pytania?
Zadaj pytanie redakcjir e k l a m a
r e k l a m a
Najważniejsze tematy
r e k l a m a