Jak przetwarzać i sprzedawać żywność z gospodarstwa? Szkolenie
Rolnicy zainteresowani przetwarzaniem produktów rolnych i wprowadzaniem ich do obrotu mają świetną okazję, aby wziąć udział w bezpłatnej konferencji „Producent rolny w łańcuchu dostaw żywności – przykłady w zakresie możliwych rozwiązań organizacji KŁŻ” połączonej z wyjazdem studyjnym.
CDR w Brwinowie zaprasza na szkolenie
Konferencja odbędzie 23 i 24 sierpnia w hotelu Mercure w Bydgoszczy. Organizatorem wydarzenia jest Centrum Doradztwa Rolniczego w Brwinowie Oddział w Radomiu.
Jaki jest plan konferencji?
Uczestnicy spotkania będą mogli zapoznać się z:
- zasadami i wymaganiami weterynaryjno-sanitarnymi obowiązującymi przy produkcji żywności w ramach rolniczego handlu detalicznego oraz
- innowacyjnymi rozwiązaniami poprawiającymi jakość produktów w trakcie przetwórstwa owoców i warzyw w małej skali.
Podczas konferencji zostanie zaprezentowana charakterystyka rodzimych ras zwierząt gospodarskich pod względem walorów kulinarnych i możliwości ich wykorzystania w lokalnym przetwórstwie. Uczestnicy konferencji odwiedzą gospodarstwa zajmujące się hodowlą świń rasy złotnicka pstra, produkcją win oraz serów.
Rejestracja na konferencję odbywa się do 12 sierpnia poprzez platformę e-CDR.
fot. arch. red.
Magdalena Szymańska
Redaktorka w dziale Ekonomia i Rynki
Ekspert w dziedzinie dopłat bezpośrednich, dotacji z PROW i wydarzeń rynkowych
Najważniejsze tematy