Jak przetwarzać i sprzedawać żywność z gospodarstwa? Szkolenie
r e k l a m a
Partnerzy portalu

Jak przetwarzać i sprzedawać żywność z gospodarstwa? Szkolenie

20.08.2022autor: Magdalena Szymańska

Rolnicy zainteresowani przetwarzaniem produktów rolnych i wprowadzaniem ich do obrotu mają świetną okazję, aby wziąć udział w bezpłatnej konferencji „Producent rolny w łańcuchu dostaw żywności – przykłady w zakresie możliwych rozwiązań organizacji KŁŻ” połączonej z wyjazdem studyjnym.

CDR w Brwinowie zaprasza na szkolenie

Konferencja odbędzie 23 i 24 sierpnia w hotelu Mercure w Bydgoszczy. Organizatorem wydarzenia jest Centrum Doradztwa Rolniczego w Brwinowie Oddział w Radomiu.

r e k l a m a

Jaki jest plan konferencji?

Uczestnicy spotkania będą mogli zapoznać się z:

  • zasadami i wymaganiami weterynaryjno-sanitarnymi obowiązującymi przy produkcji żywności w ramach rolniczego handlu detalicznego oraz
  • innowacyjnymi rozwiązaniami poprawiającymi jakość produktów w trakcie przetwórstwa owoców i warzyw w małej skali.

Podczas konferencji zostanie zaprezentowana charakterystyka rodzimych ras zwierząt gospodarskich pod względem walorów kulinarnych i możliwości ich wykorzystania w lokalnym przetwórstwie. Uczestnicy konferencji odwiedzą gospodarstwa zajmujące się hodowlą świń rasy złotnicka pstra, produkcją win oraz serów.

Rejestracja na konferencję odbywa się do 12 sierpnia poprzez platformę e-CDR.

Artykuł ukazał się w Tygodniku Poradniku Rolniczym 33/2022 na str. 2.  Jeśli chcesz czytać więcej podobnych artykułów, już dziś wykup dostęp do wszystkich treści na TPR: Zamów prenumeratę.

 

 fot. arch. red.

autor Magdalena Szymańska

Magdalena Szymańska

Redaktorka w dziale Ekonomia i Rynki

Ekspert w dziedzinie dopłat bezpośrednich, dotacji z PROW i wydarzeń rynkowych

przeczytaj inne artykuły tego autora
r e k l a m a
r e k l a m a

Przeczytaj także

Redukcja zużycia pestycydów mocno obniży plony. Rosną obawy o wyżywienie obywateli UE

Podczas posiedzenia unijnej Rady ds. Rolnictwa wiceminister rolnictwa i rozwoju wsi Ryszard Bartosik zaznaczył, że priorytetem dla UE powinno być zapewnienie bezpieczeństwa żywnościowego, a nie ograniczanie stosowania środków ochrony roślin.

czytaj więcej

OSM w Kole na święcie polskiej żywności

W ostatnią niedzielę czerwca na terenie Toru Wyścigów Konnych Służewiec w Warszawie odbył się Piknik Poznaj Dobrą Żywność. Na kolejnym już święcie polskiej żywności wśród 120 wystawców swoje stoisko miała Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Kole.

czytaj więcej

Ceny żywności są rekordowo wysokie. Ile z tego dostaje rolnik, a ile biorą markety?

Ceny żywności na sklepowych półkach wzrosły w porównaniu do ubiegłego roku o ok. 20 proc. A mogłyby być niższe, gdyby sieci handlowe nie miały tak wysokich marż. Ile z tego co płaci konsument dostaje rolnik, a ile biorą markety?

czytaj więcej

Najważniejsze tematy

r e k l a m a
Pytania i regulaminy
Kategorie
Produkty Agrarsklep
Przydatne linki
Social Media

Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o., ul. Metalowa 5, 60-118 Poznań. Akta rejestrowe przechowywane w Sądzie Rejonowym Poznań - Nowe Miasto i Wilda w Poznaniu, VIII Wydziale Gospodarczym, KRS 0000101146, NIP 7780164903, REGON 630175513, kapitał zakładowy: 1.000.000 PLN.

Wszystkie prezentowane w ramach niniejszego portalu treści są własnością Polskiego Wydawnictwa Rolniczego Sp. z o.o., są zastrzeżone i chronione prawem autorskim, kopiowanie i dalsze rozpowszechnianie treści jest zabronione. (art. 25 ust. 1 pkt 1b ustawy z 4 lutego 1994 roku o prawie autorskim i prawach pokrewnych)