Przed nami Kongres Mięsny 2021! Dlaczego warto dołączyć do wydarzenia?
r e k l a m a
Partnerzy portalu

Przed nami Kongres Mięsny 2021! Dlaczego warto dołączyć do wydarzenia?

24.11.2021autor: Zuzanna Ćwiklińska

Kongres Mięsny 2021 to najważniejsze wydarzenie w branży mięsnej w bieżącym roku. Będzie to już 6. edycja Kongresu, ale pierwsza całkowicie w formule online. Internetowy Kongres Mięsny 2021 odbędzie się 7 grudnia.

Dlaczego warto dołączyć do Kongresu Mięsnego?

Zarówno dla osób z branży mięsnej, jak i luźno z nią powiązanych, organizowany przez Wydawnictwo Gospodarcze Kongres Mięsny jest miejscem, gdzie mogą zdobyć najnowszą wiedzę o rynku mięsa i wędlin prosto od ekspertów i liderów.

r e k l a m a
W tym roku Kongres stawia właśnie na wiedzę, jednak liczne prelekcje i panele dotyczyć będą także palących problemów, z którymi mierzy się branża mięsna, oraz zachodzących w niej zmian i czekających ją wyzwań. Nie zabraknie informacji o trendach na rynku, innowacjach czy perspektywach.

Jak informują organizatorzy, “głównymi tematami tegorocznej edycji konferencji będą zagadnienia związane z rozwojem biznesu w czasach pandemii i ASF, rosnących kosztów energii, pracy i surowców”. Ważnym zagadnieniem będzie także rozwijający się rynek roślinnych zamienników mięsa. Eksperci i liderzy w branży zaproponują także swoje prognozy na dalsze losy rynku w trudnej sytuacji ekonomiczno-gospodarczej oraz analizy, związane z kryzysem klimatycznym i zieloną transformacją.

“Chcemy podnosić poziom rozeznania biznesowego i wspierać menadżerów w drodze do sukcesu na trudnym rynku mięsa” - informują organizatorzy.

Jakich tematów można się spodziewać na Kongresie Mięsnym 2021?

W trakcie 6. edycji Kongresu Mięsnego eksperci poruszą między innymi takie tematy, jak:

  • Zasady obrotu trzodą chlewną oraz wieprzowiną pochodzącą ze stref ASF.
  • Wyzwania branży mięsnej w obliczu transformacji energetycznej.
  • Zarządzanie kategorią mięsa i wędlin.
  • Świąteczne zakupy mięsa i wędlin. Bożonarodzeniowe trendy w handlu.
  • Wędliny paczkowane. Sprzedaż, kanały dystrybucji, perspektywy rynku.
  • Innowacje na półce z produktami mięsnymi. Siła głosu klientów.
  • Nowa rzeczywistość. Liderzy branży mięsnej o przyszłości rynku.
  • Trendy w sprzedaży produktów mięsnych w sklepach małoformatowych.

Pełny program wydarzenia, wraz z nazwiskami zaproszonych ekspertów, został podany na stronie internetowej wydarzenia: https://www.wgbiznes.pl/kongres-miesny-2021. Także przez stronę można dokonać zakupu biletów.

Zuzanna Ćwiklińska

r e k l a m a
r e k l a m a

Przeczytaj także

Czy Niemcy opodatkują mięso? Wzrost cen o nawet 600 proc.

Niemcy chcą drastycznie podnieść ceny mięsa. Wszystko po to, by obniżyć jego spożycie i zrekompensować starty... naturze. Czy konsumenci są na to gotowi?

czytaj więcej

Kolejny cios dla hodowców zwierząt. Akcja Lidla uderzy w tysiące rolników

Lidl i WWF Polska będą zachęcać Polaków, by ograniczyli ilość mięsa w swojej diecie. Akcja, która uderzy w branżę mięsną, rusza już w najbliższą niedzielę.

czytaj więcej

Fakty czy mity? Jak Greenpeace próbuje uderzyć w mięso i mleko?

Greenpeace próbuje udowodnić, że przemysł mięsny i mleczarski mają destrukcyjny wpływ na nasze zdrowie. Z mitami przedstawionymi przez aktywistów rozprawia się branża hodowlana.

czytaj więcej

Najważniejsze tematy

r e k l a m a
Pytania i regulaminy
Kategorie
Produkty Agrarsklep
Przydatne linki
Social Media

Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o., ul. Metalowa 5, 60-118 Poznań. Akta rejestrowe przechowywane w Sądzie Rejonowym Poznań - Nowe Miasto i Wilda w Poznaniu, VIII Wydziale Gospodarczym, KRS 0000101146, NIP 7780164903, REGON 630175513, kapitał zakładowy: 1.000.000 PLN.

Wszystkie prezentowane w ramach niniejszego portalu treści są własnością Polskiego Wydawnictwa Rolniczego Sp. z o.o., są zastrzeżone i chronione prawem autorskim, kopiowanie i dalsze rozpowszechnianie treści jest zabronione. (art. 25 ust. 1 pkt 1b ustawy z 4 lutego 1994 roku o prawie autorskim i prawach pokrewnych)