Pierwszą z nich jest odmiana Hakumaru, przeznaczona do uprawy w wysokich i niskich szklarniach na wełnie mineralnej. Cieszy się szczególnym powodzeniem wśród producentów pomidora w rejonie Kalisza.
Ponadto pomidor Hakumaru ma dużą siłę wzrostu, generatywny charakter, krótkie międzywęźla i luźny pokrój.
Kolejną prezentowaną przez De Ruiter odmianą była Yarimaru. To pomidor o trochę większym liściu i wigorze, również przeznaczony do uprawy szklarniowej na wełnie mineralnej.
- Trzeba w niego włożyć troszkę więcej pracy niż w Hakumaru, ale odwdzięcza się wysokim plonem, pięknym owocem, doskonałą jakością i smakiem. Odmiana ta cieszy się coraz większą popularnością wśród odbiorców końcowych, czyli konsumentów. Średnia masa wynosi 205 g, a pomidor nie drobnieje latem - zaznaczyła Tykarska-Duchovska.
Odmiana ta jest również ma, podobnie jak Hakumaru, zwiększoną tolerancję na suchą zgniliznę wierzchołkową.