r e k l a m a
Partnerzy portalu
RabarbarLove – przepis na kisiel z rabarbarem
29.05.2020autor: Natalia Marciniak-Musiał
Rabarbar należy do roślin rdestowatych. Jego właściwości są znane od pokoleń. Jest źródłem wielu składników odżywczych. Charakterystycznego smaku rabarbaru nie da się pomylić i zapomnieć. Można go wykorzystać w kuchni na wiele sposobów. Zapraszamy do wypróbowania domowego kisielu z rabarbaru! Sezon na RabarbarLove trwa!
Składniki
- 1 l rabarbaru pokrojonego na kawałki,
- 1 i 1/2 l wody,
- 2/3 szklanki cukru,
- 3–4 łyżki mąki ziemniaczanej,
- 100 ml wody.
Wykonanie
Rabarbar z cukrem gotować do miękkości. Rozprowadzić mąkę ziemniaczaną z wodą i wlać cienkim strumieniem do gotującego się wywaru, cały czas mieszając. Poczekać, aż kisiel zgęstnieje. Nie zagotowywać. Posypać kisiel odrobiną cukru. Podawać ostudzony z bitą śmietaną lub letni z lodami waniliowymi.
Życzymy smacznego!
Natalia Marciniak-Musiał
dziennikarka strony internetowej Tygodnika Poradnika Rolniczego
dziennikarka strony internetowej Tygodnika Poradnika Rolniczego
Masz pytania?
Zadaj pytanie redakcjir e k l a m a
r e k l a m a
Najważniejsze tematy
r e k l a m a