RabarbarLove – przepis na kisiel z rabarbarem
r e k l a m a
Partnerzy portalu

RabarbarLove – przepis na kisiel z rabarbarem

29.05.2020autor: Natalia Marciniak-Musiał

Rabarbar należy do roślin rdestowatych. Jego właściwości są znane od pokoleń. Jest źródłem wielu składników odżywczych. Charakterystycznego smaku rabarbaru nie da się pomylić i zapomnieć. Można go wykorzystać w kuchni na wiele sposobów. Zapraszamy do wypróbowania domowego kisielu z rabarbaru! Sezon na RabarbarLove trwa! 

Składniki

  • 1 l rabarbaru pokrojonego na kawałki,
  • 1 i 1/2 l wody,
  • 2/3 szklanki cukru,
  • 3–4 łyżki mąki ziemniaczanej,
  • 100 ml wody.

Wykonanie

Rabarbar z cukrem gotować do miękkości. Rozprowadzić mąkę ziemniaczaną z wodą i wlać cienkim strumieniem do gotującego się wywaru, cały czas mieszając. Poczekać, aż kisiel zgęstnieje. Nie zagotowywać. Posypać kisiel odrobiną cukru. Podawać ostudzony z bitą śmietaną lub letni z lodami waniliowymi.


Życzymy smacznego!

autor Natalia Marciniak-Musiał

Natalia Marciniak-Musiał

dziennikarka strony internetowej Tygodnika Poradnika Rolniczego

dziennikarka strony internetowej Tygodnika Poradnika Rolniczego

przeczytaj inne artykuły tego autora
r e k l a m a
r e k l a m a

Przeczytaj także

Jak radzić sobie z alergią w czasie pandemii?

Podczas gdy świat terroryzowany jest przez nowego koronawirusa, sezon alergiczny rusza pełną parą. Wielu z nas zadaje sobie pewnie pytanie, czy leczenie alergii w dobie pandemii powinno wyglądać tak samo, czy jednak inaczej. Nic, absolutnie nic nie zastąpi konsultacji z lekarzem. Ale dziś spróbujemy rozwiać niektóre wątpliwości.

czytaj więcej

RabarbarLove – przepis na placek z rabarbarem i budyniem

Zapraszamy do wypróbowania pysznego placka z rabarbarem i budyniem. Sezon na rabarbar w pełni, zatem korzystajmy ze smaku lata i dzieciństwa.

czytaj więcej

Przepis na sernik z brzoskwiniami

Pyszne i sprawdzone ciasto, które nigdy Cię nie zaskoczy tym, że nie wyrośnie albo zwyczajnie "nie wyjdzie"? Mamy na nie przepis! To sernik na zimno z zatopionymi brzoskwiniami i biszkoptowym spodem. Jakie składniki będą potrzebne do jego przygotowania?

czytaj więcej

Najważniejsze tematy

r e k l a m a
Pytania i regulaminy
Kategorie
Produkty Agrarsklep
Przydatne linki
Social Media

Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o., ul. Metalowa 5, 60-118 Poznań. Akta rejestrowe przechowywane w Sądzie Rejonowym Poznań - Nowe Miasto i Wilda w Poznaniu, VIII Wydziale Gospodarczym, KRS 0000101146, NIP 7780164903, REGON 630175513, kapitał zakładowy: 1.000.000 PLN.

Wszystkie prezentowane w ramach niniejszego portalu treści są własnością Polskiego Wydawnictwa Rolniczego Sp. z o.o., są zastrzeżone i chronione prawem autorskim, kopiowanie i dalsze rozpowszechnianie treści jest zabronione. (art. 25 ust. 1 pkt 1b ustawy z 4 lutego 1994 roku o prawie autorskim i prawach pokrewnych)