r e k l a m a
Partnerzy portalu
Przepis na czekoladowo-kardamonowe muffiny
15.09.2019
Czas na muffiny w jesiennej edycji! Dodatek kardamonu, w połączeniu z czekoladą i soczystymi węgierkami sprawią, że nikt nie przejdzie obok nich obojętnie.
Składniki potrzebne na czekoladowo-kardamonowe muffiny ze śliwkami
- 150 g masła,
- 100 g czekolady mlecznej,
- 2 jajka, 200 g cukru,
- 300 g mąki pszennej,
- szczypta soli,
- 1 szklanka mleka,
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
- 15 śliwek węgierek,
- 1 łyżeczka kardamonu.
Jak przygotować muffiny?
Czekoladę zetrzeć na tarce. Jajka utrzeć z cukrem, dodać masło, mleko, czekoladę i wymieszać. Na końcu dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, szczyptę soli i kardamon. Całość utrzeć na jednolitą masę.
Śliwki wypestkować i pokroić na cienkie paski. Foremki na muffinki wyłożyć papilotkami, wlewać przygotowane ciasto i na wierzchu układać pokrojone śliwki.
r e k l a m a
Masz pytania?
Zadaj pytanie redakcjir e k l a m a
r e k l a m a
Najważniejsze tematy
r e k l a m a