Pierwszy kefir z błonnikiem od OSM Łowicz
r e k l a m a
Partnerzy portalu

Pierwszy kefir z błonnikiem od OSM Łowicz

18.07.2020

Kefir kaukaski z OSM Łowicz, to źródło błonnika wytworzonego z cukrów mlecznych GOS podczas procesu produkcji kefiru, dzięki enzymowi, który rozkłada laktozę na naturalny błonnik - GOS - galaktooligosacharyd. 

Nowy kefir kaukaski OSM Łowicz wspomaga funkcjonowanie dobrej flory bakteryjnej jelit

Błonnik GOS pełni rolę prebiotyku, co oznacza, że sprawuje pomocną rolę w funkcjonowaniu bakterii probiotycznych w jelitach, czyli wspomaga ich zdrowotne działanie. Dodatkowo zredukowano zawartość cukrów do poziomu 2,7% – w porównaniu do kefirów dostępnych na rynku, które zawierają zazwyczaj 4,3% – 4,5% cukrów. Z kolei poziom laktozy zredukowano do poniżej 1,0%. Ten kefir to bogactwo 11 korzystnych kultur bakterii. Kefir z tak wytworzonym błonnikiem jest nowością na rynku produktów mlecznych.

r e k l a m a

Opakowanie przyjazne środowisku

Kefir kaukaski dostępny jest w opakowaniu kartonowym w 100% opartym o surowce odnawialne. Opakowanie odznaczono certyfikatem CarbonNeutral®, co oznacza, że emisja CO2 związana z tym opakowaniem została zredukowana do zera! Karton nadaje się do recyklingu. Poza tym posiada perforację inteligentnego składania (w harmonijkę), dzięki czemu zajmuje mniej miejsca w pojemniku na odpady.

Jako pierwsza w Polsce, OSM Łowicz podjęła się wdrożenia opakowań przyjaznych dla klimatu. Opakowania z surowców odnawialnych wdrożono również w linii mlek codziennych 2% i 3,2% 1 l oraz maślanek – 1 l. Poza walorami samego opakowania należy wspomnieć o odświeżonej szacie graficznej silnie nawiązującej do obranej strategii komunikacyjnej marki Łowicz.

Nowe, orzeźwiające maślanki OSM Łowicz

Tradycyjny smak maślanek z Łowicza jest dobrze znany konsumentom. Produkty te cieszą się dużym zainteresowaniem. Ciekawostką jest informacja, że Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Łowiczu przygotowała dla wszystkich klientów bombę smakową – orzeźwiające maślanki owocowe: jabłko z gruszką oraz ananas z cytryną o obniżonej zawartości cukru, które w ostatnich dniach znalazły się w sprzedaży.


Opr. Andrzej Rutkowski
r e k l a m a
r e k l a m a

Przeczytaj także

Rozpoczyna się II edycję konkursu „Innowacje Techniczne w Mleczarstwie 2020"

Krajowe Stowarzyszenie Mleczarzy ogłasza drugą edycję konkursu pt. „Innowacje Techniczne w Mleczarstwie 2020”. Jak można wziąć w nim udział?

czytaj więcej

OSM Łask stawia na produkcje twarogów podczas kryzysu

Zwłaszcza dla mniejszych spółdzielni mleczarskich koronawirus okazał się dość dotkliwy. Pomimo to w OSM Łask pierwsze półrocze br. zostało zamknięte bez straty, głównie ze względu na to, że postawiono na produkty najbardziej rentowne, a takimi dziś są twarogi, osiągające ceny niewiele niższe od serów żółtych, a nie generujące dodatkowych kosztów związanych z dojrzewaniem.

czytaj więcej

Jakie są punkty krytyczne dla wydajności, zdrowia i rozrodu krów?

Od dłuższego już czasu do naszej redakcji dzwonią Czytelnicy z prośbą o szczegółowe zalecenia dotyczące rozrodu i długowieczności coraz bardziej wydajnych krów. Potwierdza to, że nie lada wyzwaniem dla hodowców jest pokrycie gigantycznego zapotrzebowania pokarmowego zwierząt na wysoką wydajność, które w tej kwestii jest kluczowe.  

czytaj więcej

Najważniejsze tematy

r e k l a m a
Pytania i regulaminy
Kategorie
Produkty Agrarsklep
Przydatne linki
Social Media

Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o., ul. Metalowa 5, 60-118 Poznań. Akta rejestrowe przechowywane w Sądzie Rejonowym Poznań - Nowe Miasto i Wilda w Poznaniu, VIII Wydziale Gospodarczym, KRS 0000101146, NIP 7780164903, REGON 630175513, kapitał zakładowy: 1.000.000 PLN.

Wszystkie prezentowane w ramach niniejszego portalu treści są własnością Polskiego Wydawnictwa Rolniczego Sp. z o.o., są zastrzeżone i chronione prawem autorskim, kopiowanie i dalsze rozpowszechnianie treści jest zabronione. (art. 25 ust. 1 pkt 1b ustawy z 4 lutego 1994 roku o prawie autorskim i prawach pokrewnych)