Ekologiczny fungistatyk Bakto G-Stop. Jak sprawdza się w utrzymaniu zdrowotności warzyw?
r e k l a m a
Partnerzy portalu

Ekologiczny fungistatyk Bakto G-Stop. Jak sprawdza się w utrzymaniu zdrowotności warzyw?

10.08.2021autor: Kamila Szałaj

27 lipca w Błocie k. Bruków Unisławskich odbyło się spotkanie brokułowo-kalafiorowe z przetwórnią Greenyard Frozen Polska, organizowane przez Naszą Redakcję. Uczestnicy spotkania mieli okazję zapoznać się z najnowszymi rozwiązaniami w zakresie ochrony roślin. Innowacyjny preparat do walki z chorobami grzybowymi przedstawił Tomasz Raś z firmy Chemirol. Obejrzyj film pod artykułem!

Podczas naszego spotkania brokułowo-kalafiorowego swoje rozwiązania przedstawili m.in. producenci środków ochrony roślin.

Chemirol zaprezentował nowy preparat mikrobiologiczny Bakto G-Stop, oparty o bakterie Bacillus amyloliquefaciens i Bacillus subtilis.

- Mikroorganizmy zawarte w produkcie wykazują dwukierunkowe działanie fungistatyczne. Zasiedlają system korzeniowy, łodygi i liście tworząc barierę mikrobiologiczną uniemożliwiającą rozwój patogenów grzybowych. Bardzo dobrze radzą dobie z bakteriozami. Mamy dobre efekty stosowania tego produktu na tym terenie. A że środkach biologicznych tkwi przyszłość, więc z taką ofertą wychodzimy do rolników - powiedział Tomasz Raś z firmy Chemirol.

Bakterie zawarte w BaktoG-STOP wykazują pozytywne/wspomagające działanie w ograniczaniu takich chorób jak: czerń krzyżowych, brunatna plamistość liści ziemniaka, fuzarioza zbóż, kukurydzy, zgorzel siewek, czerń krzyżowych, zaraza liści marchwi, zgnilizna szyjki cebuli, chwościk selera, chwościk buraka, antraknoza ziemniaka i pomidora, zgorzel siewek,fuzaryjne więdnięcie pomidora i ogórka, choroby fuzaryjne, szara pleśń, mokra zgnilizna jabłek, sucha zgnilizna kapustnych, zaraza ziemniaka, mączniak prawdziwy jabłoni, zgnilizna twardzikowa, parch jabłoni, werticilioza.

Więcej o ofercie Chemirol dowiesz się z filmu!

autor Kamila Szałaj

Kamila Szałaj

uprawa warzyw i owoców miękkich

dziennikarz redakcji internetowej

przeczytaj inne artykuły tego autora
r e k l a m a
r e k l a m a

Przeczytaj także

Nowa substancja do walki z chorobami grzybowymi i bakteryjnymi upraw

Europejski Urząd Patentowy przyznał firmie Futureco Bioscience (wchodzącej w skład grupy kapitałowej, do której należy Sumi Agro Poland) patent na komercyjne wykorzystanie szczepu bakterii Pseudomonas putida B2017. Jest on nową ekologiczną bronią przeciwko wielu chorobom roślin uprawnych.

czytaj więcej

Czy będzie marchew? Z wizytą w gospodarstwie Janusza Komudy

W tym roku Janusz Komuda obsiał marchwią 10 ha. W zeszłym było 21 ha, ale w ziemi została marchew na sześciu z nich. W którą stronę pójdą miejscowi producenci marchwi do przetwórstwa?

czytaj więcej

Kalafiory i brokuły na jesienny zbiór: róże o dużej masie od Rijk Zwaan

27 lipca w Błocie k. Bruków Unisławskich odbyło się spotkanie brokułowo-kalafiorowe z przetwórnią Greenyard Frozen Polska, organizowane przez Naszą Redakcję. Uczestnicy spotkania mieli okazję zapoznać się m.in. z ofertą wiodących firm nasiennych. Paletę najnowszych odmian przedstawił Rijk Zwaan. Obejrzyj film pod artykułem!

czytaj więcej

Najważniejsze tematy

r e k l a m a
Pytania i regulaminy
Kategorie
Produkty Agrarsklep
Przydatne linki
Social Media

Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o., ul. Metalowa 5, 60-118 Poznań. Akta rejestrowe przechowywane w Sądzie Rejonowym Poznań - Nowe Miasto i Wilda w Poznaniu, VIII Wydziale Gospodarczym, KRS 0000101146, NIP 7780164903, REGON 630175513, kapitał zakładowy: 1.000.000 PLN.

Wszystkie prezentowane w ramach niniejszego portalu treści są własnością Polskiego Wydawnictwa Rolniczego Sp. z o.o., są zastrzeżone i chronione prawem autorskim, kopiowanie i dalsze rozpowszechnianie treści jest zabronione. (art. 25 ust. 1 pkt 1b ustawy z 4 lutego 1994 roku o prawie autorskim i prawach pokrewnych)