Producent Bydła Mięsnego Roku 2022 – weź udział w konkursie!
r e k l a m a
Partnerzy portalu

Producent Bydła Mięsnego Roku 2022 – weź udział w konkursie!

25.10.2022autor: Aneta Lewandowska

Nadszedł czas na kolejną edycję ogólnopolskiego konkursu Producent Bydła Mięsnego Roku 2022, organizowanego przez Polskie Zrzeszenie Producentów Bydła Mięsnego i Fundację Edukacji Ekonomicznej i Rozwoju Obszarów Wiejskich. Sprawdź, jak zgłosić się do udziału w konkursie!

Najlepszy producent wołowiny w 2022 roku

Cel konkursu to nie tylko wyłonienie najlepszych producentów, ale również integrowanie społeczności hodowców bydła mięsnego i opasowego.

Organizatorzy mają także na uwadze promowanie dobrych praktyk rolniczych i upowszechnianie wiedzy o opasie bydła i hodowli bydła ras mięsnych, a także znaczenia chowu i hodowli bydła dla bioróżnorodności i gospodarki narodowej.

Na zgłoszenie pozostało tylko kilka dni!

Organizatorzy konkursu przyjmują zgłoszenia do 28 października 2022 r. Spośród nadesłanych materiałów na podstawie analizy i oceny jury wyłoni finalistów w listopadzie 2022 r. Rozstrzygnięcie konkursu przewidywane jest na listopad-grudzień 2022 r.


Zwycięzców poznamy podczas IX Forum Sektora Wołowiny, które odbędzie się 26 stycznia 2023 r.

Jak wziąć udział w konkursie?

Formularze zgłoszeniowe i regulamin konkursu dostępne są pod linkami:


Patronat honorowy konkursu Producent Bydła Mięsnego Roku 2022 objął Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi, a partnerami są Polski Związek Hodowców i Producentów Bydła Mięsnego, Polska Federacja Rolna, Unia Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego, Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy Rzeczypospolitej Polskiej, Związek Polskie Mięso.
Projekt sfinansowany jest z Funduszu Promocji Mięsa Wołowego.

 

źródło: PZPBM
fot. Wieczorek

autor Aneta Lewandowska

Aneta Lewandowska

<p>redaktor portalu topagrar.pl, zootechnik, specjalistka w zakresie hodowli zwierząt</p>

przeczytaj inne artykuły tego autora
r e k l a m a
r e k l a m a

Przeczytaj także

Aktualności branżowe

Branża mięsna nie zamierza stać z założonymi rękoma – co planuje?

  UPEMI podkreśla, że branża mięsna nie może reagować jedynie na afery wokół mięsa, ale również przekazywać twarde fakty i dowody na to, w jaki sposób wytwarzane są polskie produkty. Jakie ma plany w tym zakresie?

czytaj więcej
Bydło mięsne

Czy krowy mięsne utrzymywane bez budynków otrzymają wsparcie do dobrostanu?

– Od chwili przyjęcia Krajowego Planu Strategicznego toczy się dyskusja czy krowy mięsne utrzymywane bez budynków otrzymają wsparcie do dobrostanu? Według urzędnika Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi zapisy w KPS wykluczają taką możliwość. Ale czy tak jest na pewno? – pyta Jacek Zarzecki, prezes Polskiego Związku Hodowców i Producentów Bydła Mięsnego. Co przewiduje w swoich zapisać KPS?

czytaj więcej
Bydło mięsne

Ceny bydła: panika wpływa negatywnie na stawki. Który zakład poddał się presji importerów?

Było więcej niż pewne, że sytuacja epidemiologiczna związana z rozprzestrzeniającymi się chorobami bydła w UE wpłynie na ceny bydła w Polsce. Jak to wygląda w tym tygodniu?

czytaj więcej

Najważniejsze tematy

r e k l a m a
Pytania i regulaminy
Kategorie
Produkty Agrarsklep
Przydatne linki
Social Media

Polskie Wydawnictwo Rolnicze Sp. z o.o., ul. Metalowa 5, 60-118 Poznań. Akta rejestrowe przechowywane w Sądzie Rejonowym Poznań - Nowe Miasto i Wilda w Poznaniu, VIII Wydziale Gospodarczym, KRS 0000101146, NIP 7780164903, REGON 630175513, kapitał zakładowy: 1.000.000 PLN.

Wszystkie prezentowane w ramach niniejszego portalu treści są własnością Polskiego Wydawnictwa Rolniczego Sp. z o.o., są zastrzeżone i chronione prawem autorskim, kopiowanie i dalsze rozpowszechnianie treści jest zabronione. (art. 25 ust. 1 pkt 1b ustawy z 4 lutego 1994 roku o prawie autorskim i prawach pokrewnych)