r e k l a m a
Partnerzy portalu
Strona główna>Aktualności>Targi Fruit Logistica pod znakiem zrównoważonego rozwoju, jakości i bezpieczeństwa
Targi Fruit Logistica pod znakiem zrównoważonego rozwoju, jakości i bezpieczeństwa
22.03.2020
Targi Fruit Logistica przyciągają co roku wielu producentów z całego świata. Tegoroczna edycja upłynęła pod znakiem zrównoważonego rozwoju, identyfikowalności i bezpieczeństwa owoców.
Najwyższa jakość owoców oraz wysokie standardy produkcji, zbiorów i handlu to symbole rozpoznawcze europejskich producentów. Tak pozytywna opinia daje przewagę w przyciąganiu wymagających partnerów biznesowych i konsumentów, zarówno z krajów europejskich, jak i rynku światowym. Okazją do zaprezentowania swoich produktów są targi Fruit Logistica.
W tym roku szczególny nacisk położono na kwestie zrównoważonego rozwoju, identyfikowalności i bezpieczeństwa owoców w krajach europejskich. Taki dobór tematyki spowodowany był wdrażaniem przez Unię Europejską szczególnie rygorystycznych norm do monitorowania procedur zapewniania jakości.
Zainteresowanie gości wzbudziła także prelekcja profesora z Wydziału Nauk Rolniczych, Biotechnologii i Nauk o Żywności Uniwersytetu Cypryjskiego. Prof. George Manganaris przedstawił analizy konkretnych przypadków, pokazujące przewagę europejskiego modelu zarządzania łańcuchem wartości świeżych produktów nad innymi.
Dr Manganaris podkreślił, że kluczowymi elementami, zapewniającymi najwyższą jakość owoców europejskich, są zaawansowane protokoły produkcji, ściśle powiązane z innowacyjnymi systemami pozbiorczymi.
Więcej informacji o kampanii EU Fruits
Oprac. am
Fot. pixabay
Tegoroczna edycja targów Fruit Logistica
Za sprawą targów Fruit Logistica odbywających się w lutym Berlin ponownie został głównym ośrodkiem globalnego przemysłu owoców i warzyw. Wydarzenie to co roku cieszy się dużą popularnością i przyciąga europejskich oraz światowych producentów z ponad 90 krajów. W tegorocznej edycji wzięło udział ponad 3 300 wystawców oraz 72 000 kupujących, agentów oraz innych ekspertów z 135 krajów.W tym roku szczególny nacisk położono na kwestie zrównoważonego rozwoju, identyfikowalności i bezpieczeństwa owoców w krajach europejskich. Taki dobór tematyki spowodowany był wdrażaniem przez Unię Europejską szczególnie rygorystycznych norm do monitorowania procedur zapewniania jakości.
Jakość europejskich produktów
Celem unijnego programu EU Fruits jest promowanie konsumpcji europejskich owoców w Europie. W ramach tego programu odwiedzający targi mieli okazję zapoznać się z ofertą producentów z Grecji i Cypru, a także zaczerpnąć wiedzy na temat owoców europejskich, takich jak kiwi, winogrona, wiśnie, brzoskwinie, morele, pomarańcze czy mandory (cyrpryjska krzyżowka mandarynki i pomarańczy).Zainteresowanie gości wzbudziła także prelekcja profesora z Wydziału Nauk Rolniczych, Biotechnologii i Nauk o Żywności Uniwersytetu Cypryjskiego. Prof. George Manganaris przedstawił analizy konkretnych przypadków, pokazujące przewagę europejskiego modelu zarządzania łańcuchem wartości świeżych produktów nad innymi.
Dr Manganaris podkreślił, że kluczowymi elementami, zapewniającymi najwyższą jakość owoców europejskich, są zaawansowane protokoły produkcji, ściśle powiązane z innowacyjnymi systemami pozbiorczymi.
Więcej informacji o kampanii EU Fruits
Oprac. am
Fot. pixabay
Masz pytania?
Zadaj pytanie redakcjir e k l a m a
r e k l a m a
Najważniejsze tematy
r e k l a m a