r e k l a m a
Partnerzy portalu
Ryszard Kujawiak: Przestrzegajmy zasad higieny
10.04.2020autor: Anna Kurek
Nie da się ukryć, że występują okresowe problemy w branży paszowej. Dziś najważniejsze jest, aby uchronić pracowników przed zakażeniem.
Mamy znacznie utrudniony kontakt z rolnikami, hodowcami. Nasi przedstawiciele przeszli na prace zdalną ponieważ zgodnie z zaleceniami Rządu i naszego kierownictwa chcemy uniknąć kontaktów i ewentualnego zarażenia. Dlatego pracujemy w domu, a jak wiemy ten kontakt bezpośredni w doradztwie jest potrzebny – mówi Ryszard Kujawiak z Sano.
Jego zdaniem podczas produkcji występuje wiele problemów, których nie da się rozwiązać wykorzystując jedynie łącza telefoniczne, czy nawet korzystając z komunikatorów. Wizyty w gospodarstwie są nieodzownym elementem pracy żywieniowców.
– Musimy przeczekać ten trudny okres i mamy nadzieję, że niedługo po Świętach będziemy mogli przy zachowaniu zasad bezpieczeństwa spotykać się z naszymi klientami – przyznaje Kujawiak.
Zdaniem dr. Kujawiaka najważniejsza jest ochrona pracowników, aby nie doszło do zakażeń wśród zespołu. Jak wiemy dziś nikt nie ma nadmiaru pracowników.
– Dziś nikt nie zatrudni nowych pracowników, szczególnie takich z przygotowaniem zawodowym. Dlatego dla nas obecnie jest tak ważne przestrzeganie zasad higieny, żeby nie doszło do infekcji. Tylko wtedy zakład może produkować pełną parą, a firma działać bez przestojów – przyznaje Kujawiak.
Jego zdaniem podczas produkcji występuje wiele problemów, których nie da się rozwiązać wykorzystując jedynie łącza telefoniczne, czy nawet korzystając z komunikatorów. Wizyty w gospodarstwie są nieodzownym elementem pracy żywieniowców.
– Musimy przeczekać ten trudny okres i mamy nadzieję, że niedługo po Świętach będziemy mogli przy zachowaniu zasad bezpieczeństwa spotykać się z naszymi klientami – przyznaje Kujawiak.
Najważniejsze jest zdrowie ludzi
Zdaniem dr. Kujawiaka najważniejsza jest ochrona pracowników, aby nie doszło do zakażeń wśród zespołu. Jak wiemy dziś nikt nie ma nadmiaru pracowników.
– Dziś nikt nie zatrudni nowych pracowników, szczególnie takich z przygotowaniem zawodowym. Dlatego dla nas obecnie jest tak ważne przestrzeganie zasad higieny, żeby nie doszło do infekcji. Tylko wtedy zakład może produkować pełną parą, a firma działać bez przestojów – przyznaje Kujawiak.
Anna Kurek
<p>redaktor „top agrar Polska”, zootechnik, specjalistka w zakresie hodowli trzody chlewnej.</p>
Masz pytania?
Zadaj pytanie redakcjir e k l a m a
r e k l a m a
Najważniejsze tematy
r e k l a m a