W tym roku, ze względu na sytuację związaną z pandemią koronawirusa odbędzie się ona w formule hybrydowej – na miejscu na terenie Międzynarodowych Targów Poznańskich oraz on-line.
Grono naszych prelegentów tworzą najlepsi specjaliści z kraju i zagranicy, którzy poruszą najbardziej aktualne zagadnienia związane z rynkiem, technologią produkcji, żywieniem oraz zdrowiem świń w trzech blokach tematycznych:
Nowe wyzwania w organizacji produkcji świń
- Zarządzanie produkcją trzody chlewnej w nowych realiach – wprowadzenie redakcji oraz wypowiedzi praktyków
- ASF w Polsce – bieżąca sytuacji epizootyczna i perspektywy na uwalnianie regionów ze stref – dr Bogdan Konopka, główny lekarz weterynarii
- Kto będzie mógł się rozwijać w Polsce – czy nowe przepisy zablokują inwestycje w produkcję trzody chlewnej? – Piotr Włodawiec, Kancelaria Prokurent
- Topowe wyniki produkcyjne w wysokoplennych stadach dzięki precyzyjnemu żywieniu oraz wykorzystaniu najnowszych technologii. Jak odsadzać prosięta po 2023 roku, czyli odchów prosiąt bez tlenku cynku – prof. dr hab. Anna Czech, Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
- Możliwości ograniczenia negatywnego wpływu gorzkiego smaku na pobranie paszy i wyniki produkcyjne trzody chlewnej – dr Marcin Kamiński, Lucta Polska
- Niehormonalne metody zarządzania okresem poodsadzeniowym u loch – dr Wojciech Korczyński, Vetoquinol
Zdrowe stada utrzymywane w warunkach dobrostanu