Gospodarstwo z przetwórnią o powierzchni magazynowej 4 tys. ton
Od 2018 r. firma ma nowy oddział w miejscowości Motycz koło Lublina. Powierzchnia magazynowa to 4 tys. ton. Oprócz magazynów jest tam produkcja kiszonek czy gotowanych i próżniowo pakowanych buraków, marchwi, ziemniaków, kukurydzy oraz wielu innych przetworów. W pobliżu tej lokalizacji znajdują się gospodarstwa dostawców, których jest w sumie ok. 100. Przez ostatnie 2 lata rozbudowany został także zakład w Borii.
Dział logistyki nieustanie się rozwija. Farma Świętokrzyska dysponuje własną flotą transportową w celu zapewnienia jak najlepszej jakości usług.
Warzywa ekologiczne znakowane światłem ograniczają użycie opakowań
Farma Świętokrzyska jako pierwsza polska firma wprowadziła w 2019 r. znakowanie biowarzyw naturalnym światłem. Takie "tatuaże" pozwalają całkowicie zrezygnować z opakowań. Znak jest naniesiony bezpośrednio i bezdotykowo na skórkę za pomocą naturalnego światła, które zmienia naturalny pigment warzywa, nie uszkadzając jego komórek. Jest to metoda w pełni bezpieczna, a oznakowane produkty zachowują wszystkie wartości odżywcze. Technologia została opracowana przez firmę Laser Food i JBT Corporation przy wsparciu unijnego programu Eco-innovation i zgodnie z unijnymi normami. Warzywami dostępnymi z tym oznakowaniem są cukinia, dynia piżmowa, seler korzeniowy, pomidor.